ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στήριξη Τζιτζικώστα στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Στήριξη Τζιτζικώστα στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
MOTIONTEAM

Κάλεσμα απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για να συμμετάσχουν οι δρομείς στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για μαζική συμμετοχή δρομέων κάθε ηλικίας από ολόκληρη τη χώρα στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας τα πολύπλευρα μηνύματα που στέλνει η μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας και καλώντας άπαντες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή σε αυτήν. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 7 Μαρτίου.

"Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ με όλες τις δυνάμεις της και κάθε χρόνο εμπλέκεται όλο και περισσότερο, όχι μόνο στη διοργάνωση του Μαραθωνίου ως γεγονότος, αλλά και στην προβολή του στο εξωτερικό, γιατί μέσα από αυτόν εκτός από το αθλητικό πνεύμα προάγεται επίσης και αναδεικνύεται συνολικά η περιοχή μας, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία.

Γνωρίζετε πόσο σημαντικοί είναι τέτοιοι θεσμοί για την ανάπτυξη του τουρισμού. Επιπλέον, παίρνουν μέρος χιλιάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες, που στέλνουν πολλαπλά μηνύματα με την συμμετοχή τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει και άλλου είδους χαρακτηριστικά, εθνικού ενδιαφέροντος" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε λέγοντας: "Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν και το οποίο βοηθά ιδιαίτερα την περιοχή μας. Μέσα σε 13 χρόνια, ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ έχει καταξιωθεί ως θεσμός, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στον εθελοντισμό, χάρη στην προσπάθεια ανθρώπων που αφιερώνουν χρόνο από τη ζωή τους χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα. Πιστεύουμε πολύ στην αξία αυτού του κινήματος και γι’ αυτό άλλωστε έχουμε δημιουργήσει την Αντιπεριφέρεια Εθελοντισμού».

Ο κ. Τζιτζικώστας κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο και προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει να ζήσει και ο ίδιος ως δρομέας την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής της 1ης Απριλίου: "Ως Περιφέρεια, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής και απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση. Φέτος θα κάνω μία προσπάθεια να τρέξω και εγώ μαζί με όλους τους υπόλοιπους δρομείς!".

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 2 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ