ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Σπουδαίες προσωπικότητες και σημαντικά βραβεία στο Γκαλά της AIMS

Σπουδαίες προσωπικότητες και σημαντικά βραβεία στο Γκαλά της AIMS

Όλα είναι έτοιμα για τη λαμπερή γιορτή του μαραθώνιου κινήματος, η οποία θα γίνει και φέτος στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σπουδαίες προσωπικότητες θα παραβρεθούν στο Γκαλά της AIMS, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (7.30 μ.μ.), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθούν σημαντικά βραβεία, με αποκορύφωμα την ανάδειξη του κορυφαίου και της κορυφαίας του μαραθωνίου για το 2015.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ μία πλειάδα κορυφαίων δημοσιογράφων θα κληθούν να απονείμουν τα βραβεία. Πρόκειται για την Ράνια Τραγόμαλλου, παρουσιάστρια ειδήσεων στο STAR, την Μαρία Νικόλτσιου, παρουσιάστρια ειδήσεων του ALPHA TV η οποία μάλιστα την Κυριακή θα τρέξει στον αγώνα 5 χλμ. WIND, την Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, παρουσιάστρια αθλητικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, την Μαρία Αναστασοπούλου, ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, τον Νικόλα Βαφειάδη, παρουσιαστής ειδήσεων, επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων του ANT1 και την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ.

Οι νικητές του βραβείου του καλύτερου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς θα ανακοινωθούν επί σκηνής, τη βραδιά του Γκαλά. Στους άνδρες, τον τίτλο διεκδικούν ο Αιθίοπας παγκόσμιος πρωταθλητής του Πεκίνου, Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ και ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος κέρδισε στους μαραθώνιους του Σικάγο, του Λονδίνου και του Βερολίνου φέτος.

Στις γυναίκες, το βραβείο διεκδικούν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου, Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνο η οποία ήταν νικήτρια στο μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ ήταν δεύτερη σε εκείνον που διεξήχθη στο Ντουμπάι φέτος.

Με το βραβείο του «πράσινου» μαραθωνίου θα τιμηθεί ο Μαραθώνιος του Χιούστον, ως ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τόσο σε επίπεδο αγώνα όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων.

Το Κοινωνικό Βραβείο της AIMS θα λάβει ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάλα, που διεξάγεται στην πόλη Tορεόν του Μεξικού.

Για το Lifetime Αchievement Αward επιλέχθηκε φέτος ο Αμερικάνος Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου Frank Shorter.

Ακόμη, ο Στέλιος Πρασσάς, ο Ηρακλής Βασιλειάδης και η Δέσποινα Βίγκα θα τιμηθούν με το Ειδικό Βραβείο της AIMS και του ΣΕΓΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ