ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Σκιάδεια 2017: Πλήθος κόσμου, χαμόγελα και συγκίνηση

Σκιάδεια 2017: Πλήθος κόσμου, χαμόγελα και συγκίνηση

Περισσότεροι από χίλιοι τετρακόσιοι δρομείς, εννιακόσια παιδιά, ΑΜΕΑ, ποδηλάτες αλλά και εθελοντές ζωντάνεψαν την Κυριακή (2/4) για 3 συνεχόμενη χρονιά τον ιστορικότερο αγώνα δρόμου πόλης τα ΣΚΙΑΔΕΙΑ, στη μνήμη του Πρωταθλητή-Πανελληνιονίκη-Βαλκανιονίκη στίβου του Παναθηναϊκού, Ι. Σκιαδά.

Στην ανανεωμένη διαδρομή των 10km, πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος και ακολούθησαν ο Κώστας Τζίκας (2) και ο Βλάσης Καραβασίλης (3) ενώ αντίστοιχα στα 5 km (Skiadia classic 5k) ο Χρύσανθος Ακριτίδης (1), ο Γεράσιμος Πατρίκιος (2) και ο Πέτρος Δρόσος (3) ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Την παράσταση έκλεψε η νέα γενιά με κεντρικό σύνθημα «όλοι είμαστε νικητές» που μυήθηκε στα Σκιάδεια τόσο με στους παιδικούς αγώνες όσο και στον αγώνα 1500m «Fun Race», ξεχύθηκε στους δρόμους στέλνοντας μήνυμα ότι η διοργάνωση έχει γίνει πλέον θεσμός και οι ίδιοι το βασικό συστατικό της επιτυχίας!

Το χειροκρότημα από καρδιάς από το πλήθος που παρέμεινε μέχρι το τέλος των αγώνων κέρδισαν οι «μαχητές» της ζωής, τα ΑΜΕΑ που επίσης έτρεξαν με τα αμαξίδιά τους ενώ η αυλαία της διοργάνωσης «έπεσε» πανηγυρικά με την ποδηλατοδρομία.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις τόσο από την οικογένεια Σκιαδά, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο ανά αγώνα και ηλικιακή κατηγορία.

Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμου, ο οποίος από το πρωί ήταν ο αφέτης των αγώνων, εμψυχώνοντας παράλληλα τους δρομείς ανέφερε: "Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 1400 δρομείς που συμμετείχαν και φέτος στην αναβίωση των Σκιαδείων. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, ειδικά τους πάνω από 200 εθελοντές που βοήθησαν για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτη Σιδέρη, το Διοικητή της Τροχαίας Αργύρη Μπακαλώνη, το Λύκειο των Ελληνίδων που πάντα κοσμεί της εκδηλωσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που δώσατε το «παρών». Σήμερα δείξαμε σαν κοινωνία ότι μπορούμε να διοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να ωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Καλό Πάσχα".

Τέλος, ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.ΔΗ.Π, Παναγιώτης Σιδέρης που πέραν της γενικής επίβλεψης έτρεξε και στη διαδρομή για τα ΑΜΕΑ με αμαξίδιο ως συνοδός, σχολίασε: "Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στο Γιώργο Τζήμα που έχει υπό την επίβλεψή του Παραολυμπιονίκες μας. Είμαστε περήφανοι γι’αυτά τα παιδιά. Είναι πρωταθλητές στη ζωή και τους ευχαριστώ για τη δύναμη ψυχής που μας δίνουν ώστε να συνεχίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας τον αγώνα. Η αυλαία της 3 αναβίωσης των Σκιαδείων «έπεσε»με πανηγυρικό τρόπο και είμαστε συγκινημένοι που αυξάνουμε χρόνο με το χρόνο τα νούμερα συμμετοχής. Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα εδώ από τους δρομείς, τα παιδιά, τους γονείς μέχρι την οργανωτική επιτροπή, τους χορηγούς αλλά και τους ακούραστους εθελοντές μας".

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ www.skiadia.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.facebook.com/pg/skiadia/photos/?tab=album&album_id=1434594706563962

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ