ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πρώτος ο Μουτάι με ρεκόρ διαδρομής

Πρώτος ο Μουτάι με ρεκόρ διαδρομής

Ο Κενυάτης Τζόφρι Μουτάι αναδείχθηκε νικητής στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Η Φιρεχιγουότ Ντάντο από την Αιθιοπία πρώτευσε στις γυναίκες.

Στα 2/3 του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης φαινόταν ότι η νικήτρια στο Λονδίνο, η Κενυάτισσα Μαίρη Κεϊτάνι θα κατέρριπτε το ρεκόρ της διαδρομής.

Ωστόσο αυτή η τιμή ανήκε στον συμπατριώτη της, Τζόφρι Μουτάι. Με χρόνο 2:05.06 πήρε την πρώτη του νίκη στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Ο Μουτάι, ο άνθρωπος που κατέρριψε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών τον περασμένο Απρίλιο στη Βοστόνη δίχως η IAAF να μετρήσει το χρόνο του, βγήκε μπροστά και απομακρύνθηκε από το γκρουπ του στο 20ο μίλι. Πήρε και το έπαθλο των 500.000 δολαρίων, καθώς ήταν πρώτος στη βαθμολογική κατάταξη των μεγάλων μαραθώνιων.

Σε έναν γρήγορο αγώνα τόσο ο δεύτερος, ο νικητής στο Λονδίνο Εμάνουελ Μουτάι (με 2:06.28) και ο τρίτος ο Αιθίοπας Τσεγκάγε Κεμπέντε (2:07.12) έτρεξαν κάτω από το ρεκόρ διαδρομής που ήταν 2:07.43. από το 2001 και ανήκε στον Τεσφέγε Τζιφάρ. Ο καθένας από τους τρεις πρώτους θα λάβει το ποσό των 70.000 δολαρίων.

Στις γυναίκες, οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την Κεϊτάνι στο Σέντραλ Παρκ, επιτρέποντας στη Ντάντο να τερματίσει πρώτη με 2:23.15.

Είναι η πρώτη νίκη σε μεγάλο μαραθώνιο στην καριέρα της. Δεύτερη ήταν η Μπουζουνες Ντέμπα και τερμάτισε σε απόσταση τριών λεπτών (2:23.19). Η Ντέμπα ζει και προπονείται στη Νέα Υόρκη. Η Κεϊτάνι ήταν τρίτη όπως και το 2010 με 2:23.39.

Συνολικά 47,107 δρομείς πήραν εκκίνηση με τον φετινό αγώνα να είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του μαραθωνιου της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ