ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πρώτος ο Ρότιτς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Πρώτος ο Ρότιτς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λούκας Λομπουβάν Ρότιτς ήταν ο μεγάλος νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας με χρόνο 2:12.49. Πρωταθλητής Ελλάδος ο Μερούσης(VIDEO)

Με τους Κενυάτες για μία ακόμα χρονιά πρωταγωνιστές ολοκληρώθηκε ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Λούκας Λομπουβάν Ρότιτς ήταν εκείνος ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Ο Κενυάτης δρομέας ολοκλήρωσε την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου σε 2:12:49. Πίσω του τερμάτισε ο Κιπρούτο σε 2:13:24, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Μπερνάρντ Κιτούρ σε 2:13:32.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές πρώτος ήταν για μία ακόμα φορά ο Χριστόφορος Μερούσης. Ο Έλληνας δρομέας από τη Χίο κατέκτησε την δέκατη θέση συνολικά με 2:24.56 και για τέταρτη συνεχόμενη φορά ήταν πρώτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος με χρόνο 2:26.06 ήταν δέκατος στο σύνολο και τρίτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

O Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μετά το τέλος του αγώνα του είπε: "Ημουν πολύ Εξαντλημένος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δυνατός. Εσπασε το νύχι μου και αυτό που δημιούργησε προβλήματα".

Ο Χριστόφορος Μερούσης τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν μία δύσκολη χρονιά, καθώς είχα τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τα έδωσα όλα για εκεί. Κι εδώ, όμως, δυσκολεύτηκα καθώς δεν με βοήθησε το σώμα του, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα Γκελαούζο που ήταν δεύτερος και δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα αλλά και όλους τους συναθλητές μου, καθώς και τον κόσμο που ήρθε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Απίστευτοι ήταν και όλοι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής και μας υποστήριξαν».

Δείτε τον τερματισμό του Ρότιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ