ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ποινή φυλάκισης σε άστεγο που "έκλεψε" στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Competitors run past the London Eye as they compete in the Men's Marathon during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Leonore Schick)
Competitors run past the London Eye as they compete in the Men's Marathon during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Leonore Schick) AP

Ένας άστεγος τερμάτισε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με ταμπελάκι άλλου δρομέα και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 16 μηνών!

Μία απίστευτη ιστορία συνέβη στον Μαραθώνιο του Λονδίνου πριν από περίπου δύο μήνες (ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου). Σχεδόν ένα μήνα μετά ανακαλύφθηκε ότι ένας από τους δρομείς που τερμάτισαν δεν ήταν αυτός που έγραφε το ταμπελάκι που έφερε πάνω του, αλλά ένας άστεγος.

Ο Τζέικ Χάλιντεϊ πήρε μέρος στον ημιμαραθώνιο και λίγο πριν τον τερματισμό έβγαλε την μπλούζα του και τερμάτισε χωρίς αυτήν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ειδικό ταμπελάκι το οποίο φέρει και το τσιπάκι που καταγράφει το χρόνο του δρομέα να πέσει στο έδαφος. Ο Στάνισλαβ Σκούπιαν βρήκε το ταμπελάκι και άγνωστο πώς κατάφερε να μπει στη διαδρομή και να τερματίσει. Μάλιστα, ο 38χρονος άστεγος πήγε στη συνέχεια και παρέλαβε το μετάλλιο του σαν να έχει τρέξει εκείνος τον αγώνα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια τα οποία έκριναν ένοχο για απάτη της ψευδοπροσωπίας με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 16 εβδομάδες φυλάκισης. Οι διοργανωτές του αγώνα σχολίασαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του αγώνα.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΑΝ

Ποια είναι όμως η ιστορία του Στάνισλαβ Σκούπιαν; Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο 38χρονος πάσχει από κατάθλιψη. Τον τελευταίο ένα χρόνο χώρισε με τη σύζυγό του και στη συνέχεια έμεινε άνεργος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο ο πελάτης του είχε ένα ατύχημα στον αυχένα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του. Κάπως, έτσι, βρέθηκε στους δρόμους και έμεινε άστεγος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όσα υποστήριξε ο Σκούπιαν στο δικαστήριο δεν έπεισαν τους δικαστές οι οποίοι και τον τιμώρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ