ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Παρουσιάζεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

Παρουσιάζεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για μία ακόμα χρονιά οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν από δρομείς και την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Η εκκίνηση για τη μεγάλη γιορτή, τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, θα δοθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 13:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών επί της οδού Αθηνάς 63 στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτή την πρώτη συνέντευξη, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν εκτός του Προέδρου και εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, θεσμικοί Πολιτειακοί Συνεργάτες για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και εκπρόσωπος του Μεγάλου Χορηγού της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Γιορτή 120 χρόνων

Η Αθήνα θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος ενώ στο Καλλιμάρμαρο θα χτυπά η καρδιά της φετινής διοργάνωσης στις 13 Νοεμβρίου.

Η γιορτή στην Αθήνα με αφορμή τον 34ο Μαραθώνιο, τον Αυθεντικό, δεν θα περιοριστεί όμως μόνο την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Η πόλη που υποδέχτηκε τους πρώτους σύγχρονους μαραθωνοδρόμους, τους Χαρίλαο Βασιλάκο και Σπύρο Λούη, θα υποδεχτεί και τους κορυφαίους δρομείς για το 2016, οι οποίοι θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η AIMS το βράδυ της Παρασκευής, ενώ φέτος στην Αθήνα τις ημέρες του 34ου Μαραθωνίου θα φιλοξενηθεί και το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμου (AIMS).

Η σπουδαία διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, φέτος συμπίπτει με δυο σημαντικές ιστορικές επετείους: με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνή χώρο.

Ο «Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός» ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί περί τους 50.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα τρέξουν τόσο στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics. Συμμετοχή ρεκόρ που αποδεικνύει για ακόμη μία χρονιά ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα διαρκώς γιγαντώνεται κι ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός είναι το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και από τα μαζικότερα στην Ευρώπη.

Οι ατομικές εγγραφές για τους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ ολοκληρώθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα ανακοίνωσής τους καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει για τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και για τον Μαραθώνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ