ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Oλυμπιονίκες και Πρωταθλητές στον 2 ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Oλυμπιονίκες και Πρωταθλητές στον 2 ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ελλάδας αλλά και προσωπικότητες από τον αθλητικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο είναι πρεσβευτές στον 2 ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου 2016.

Μάλιστα θα πάρουν μέρος και στους αγώνες τρέχοντας στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, μαζί με τους χιλιάδες δρομείς που θα πάρουν μέρος στις τρεις αποστάσεις (2,5 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ), με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 Αθανασία Τσουμελέκα δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εκπροσωπώ έναν αγώνα δρόμου με τόσο υψηλό επίπεδο που όταν ήμουν αθλήτρια δεν έβρισκα. Είναι ενθαρρυντικό ότι όλο και περισσότερος κόσμος τρέχει και ο αγώνας της Νέας Σμύρνης συνδυάζει τον αθλητισμό και την υγεία με τον πολιτισμό. Θα ήταν ευχής έργον, αν όσοι τρέξουν ενημερωθούν και για το ιστορικό γεγονός της καταστροφής της Σμύρνης. Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει, να γνωρίσει τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τους ανθρώπους της.»

Η Πρωταθλήτρια του τριάθλου και των δρόμων Ντενίζ Δημάκη, είπε: «Η περσινή διοργάνωση άφησε σε εμάς τους αθλητές μία ευχάριστη γεύση. Γνωρίζαμε όλοι την περιοχή αλλά το συναίσθημα να τρέξεις στον κεντρικό δρόμο της Νέας Σμύρνης ήταν μοναδικό συναίσθημα. Στον αγώνα αυτό συνδέονται οι ιστορικές μνήμες με τον αθλητισμό και είναι ευκαιρία οι πιο νέοι, να ενημερωθούν για την ιστορία της Σμύρνης. Είμαι σίγουρη ότι ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης, χρόνο με το χρόνο θα μεγαλώνει και καλώ τον κόσμο να πάρει μέρος.»

Ο Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης αποτέλεσε μια πρωτόγνωρα επιτυχημένη διοργάνωση με περισσότερους από 3.500 χιλιάδες δρομείς και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό της αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). Τον Αγώνα υποστήριξαν ενεργά τοπικοί φορείς, όπως ο Πανιώνιος ΓΣΣ, ο Σύλλογος Αθλούμενων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και η Νεότητα Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ