ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Όλα έτοιμα για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Όλα έτοιμα για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Για άλλη μια χρονιά, ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" θα πλημμυρίσει την Κυριακή (03/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 20.000 δρομείς και όλα είναι έτοιμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται προ των πυλών. Για άλλη μια χρονιά, ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα πλημμυρίσει την Κυριακή (03/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις του ιστορικού θεσμού, ο οποίος από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα πολλαπλά του μηνύματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησαν από την Πέμπτη (31/03) με το άνοιγμα του Κέντρου Εγγραφών στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ - HELEXPO (10:00 - 19:00) και με τα εγκαίνια της νέας εκθεσιακής διοργάνωσης Sportexpo Marathon, στον ίδιο χώρο.

Το Σάββατο (02/04) την σκυτάλη θα πάρουν η Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση του Μαραθώνιου Δρόμου: Από τη ΘΕΩΡΙΑ στην ΠΡΑΞΗ», για να κορυφωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις την Κυριακή (03/04) με το αγωνιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου, Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Ο Δρόμος συνδιοργανώνεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών θα ακολουθήσει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Στα αναμνηστικά μετάλλια των παιδιών θα αναγράφεται το μήνυμα κατά του παιδικού εκφοβισμού (bullying) «#MIFOVASAI». Παράλληλα, θα ακολουθήσει το συμβολικό φύτεμα ελιάς, ως ένδειξη συμπαράστασής τους προς τα παιδιά που υποφέρουν από το προσφυγικό ζήτημα.

Όλα έτοιμα για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 20.350 δρομείς από 51 χώρες (1.838 δρομείς στο Μαραθώνιο, 12.517 δρομείς στα 5.000μ., 3.995 δρομείς στα 10.000μ., καθώς και 2.000 παιδιά στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων), με την προσθήκη εκείνων που θα εξασφαλίσουν τις 2.000 τελευταίες θέσεις, δηλώνοντας συμμετοχή στο Κέντρο Εγγραφών την Παρασκευή (01/04) και το Σάββατο (02/04).

Εκτός από μαζική συμμετοχή, όμως, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από την παρουσία αθλητών υψηλού επιπέδου.

Στην κατηγορία ανδρών, ο Αιθίοπας Τέκλου Γκέτου Μεταφέρια, θριαμβευτής του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» το 2012 και το 2013 θα προσπαθήσει να επανακτήσει τα σκήπτρα, έχοντας ως αντιπάλους τον συμπατριώτη του Σισάι Μάμο Μπαλέτσα και τους Κενυάτες Σίλας Κιπρόνο Τόο, Μόουζες Κιπρούτο Κιμπίρε και Άμπελ Κίμπετ Ροπ, ενώ από ελληνικής πλευράς θα είναι παρόντες οι Αλέξανδρος Φωτιάδης, Κώστας Ρήγας, κ.α.

Στις γυναίκες, τη νίκη θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, η Χέλεν Τζεπκοσγκέι Κιμούτα από την Κένυα, η Μαρία Μαγκνταλένα από τη Ρουμανία και η 3η στην περσινή κούρσα Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ πρόσθετο κύρος δίνει η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου.

Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. θα συμμετάσχουν ο Κενυάτης Τζόελ Μάινα Μουάνγκι και οι Ρώσοι Ισκαντέρ Ιαντγκάροφ, Πάβελ Αντίσκιν, Βασίλι Περμίτιν στους άνδρες, όπως και οι Ιάσων Ιωαννίδης,Κωνσταντίνος Τουσέ, Μάρκος Γκούρλιας, Αντώνης Παπαδημητρίου, κ.α., ενώ στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή η Ουγγαρέζα Ζίτα Κάτσερ και οι Ρωσίδες Ντάρια Τσουντάικινα, Αλίνα Ρομάσοβα, μαζί με τις Μαργαρίτα Ντίνα, Βασιλική Καραγεωργάκη, Ειρήνη Μιχαλά, κ.α., ενώ οι πρωταθλήτριές μας Ράνια Ρεμπούλη, Αναστασία Μαρινάκου, καθώς και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου θα πρωταγωνιστήσουν στον Δρόμο των 5.000μ.

Ξεχωριστή αίγλη θα δώσουν οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πύρρος Δήμας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή, Όθων Μοσχίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Γιάννα Χατζηιωάννου, Ευαγγελία Ψάρρα, Κλεάνθης Μπάργκας, Βούλα Ζυγούρη, Ελπίδα Ρωμάντζη, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Ποζίδης, Γιώργος Ποικιλίδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα δώσουν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου με τη δική του ομάδα θα βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης.

Λάμψη θα προσθέσουν στη διοργάνωση οι διάσημοι προσκεκλημένοι, που θα πάρουν μέρος με τις ομάδες δρομέων των χορηγών της διοργάνωσης: Με τηνΝΝ Running Team θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο ΠαραολυμπιονίκηςΜάκης Καλαράς, που θα τρέξει στο Μαραθώνιο με χειρήλατο αμαξίδιο και οιΔούκισσα Νομικού, Δέσποινα Βανδή, Ντέμης Νικολαΐδης, Αντώνης Βλοντάκης, Κορίνα Στεργιάδου, Σία Κοσιώνη, Πόπη Τσαπανίδου, Εύα Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αρβανιτίδου, Άρης Ράμμος, Σοφία Πασχάλη, Άρης Καβατζίκης, οι οποίοι έχουν δηλωθεί στο Δρόμο 5.000μ..

Με την Stoiximan Running Team θα πάρουν θέση στην εκκίνηση των 5.000μ. η νικήτρια του φετινού Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας Ράνια Ρεμπούλη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, η Έφη Σφυρή, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Ιωάννα Λίλη.

Με τη WIND Running Team οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μαντώ Γαστεράτου, Σάσα Σταμάτη, Νικολέτα Ράλλη, Δημήτρης Παπανώτας, Ράνια Κωστάκη, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, Στέργιος Χανταμπάκης, Γιώργος Μανίκας.

Εξάλλου, με την IKEA Running Team θα πάρουν μέρος οι Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης, Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης και Νάνσυ Μαλλέρου.

Όλα έτοιμα για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Με τις δικές τους ομάδες, στις οποίες έχουν εγγραφεί περίπου 2.500 δρομείς, θα τρέξουν οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι έφτασαν φέτος τους 50 σε αριθμό, μέγεθος μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή σημαντικό χρηματικό ποσό, ανάλογο με την αριθμητική συμμετοχή των ομάδων τους. Παράλληλα, χορηγοί της διοργάνωσης θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τα ιδρύματα της επιλογής τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και διαδικτυακά μέσα από το http://webtv.ert.gr/ert3.

Επιπλέον, θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους δρομείς με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ προς τα σημεία των εκκινήσεων των 5.000μ. και 10.000μ., δηλαδή προς το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, από τις 07:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι Μαραθωνοδρόμοι θα μεταφερθούν δωρεάν από την Οργανωτική Επιτροπή στο χώρο της εκκίνησης, στην Πέλλα, με λεωφορεία που θα αναχωρούν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τις 05:30 έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής ημέρας του αγώνα.

Επιπλέον, οι αλλοδαποί συμμετέχοντες δρομείς και οι συμμετέχοντες με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού της διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Παρασκευή (01/04) έως και τη Δευτέρα (04/04), εφόσον φέρουν μαζί τους και επιδεικνύουν τον αριθμό συμμετοχής (bib number), που θα συνοδεύεται από ειδικό καρτελάκι που θα φέρει το λογότυπο της διοργάνωσης και του ΟΑΣΘ.

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται απότον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Παρασκευή 1 Απριλίου

10:00 - 19:00: Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών (Περίπτερο 13 ΔΕΘ - HELEXPO)

Θα διατεθούν οι 2.000 τελευταίες θέσεις για τον αγώνα και θα γίνεται η παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού από τους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει τις ίδιες ώρες και το Σάββατο 2 Απριλίου.

Σάββατο 2 Απριλίου

10:00 - 19:00: Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών (Περίπτερο 13 ΔΕΘ - HELEXPO)

14:00 - 19:00: Ημερίδα με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση του Μαραθώνιου Δρόμου: Από τη ΘΕΩΡΙΑ στην ΠΡΑΞΗ»

(Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης», ΔΕΘ - HELEXPO, είσοδος ελεύθερη)

11:30 - 18:00: Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας / Λαμπαδηδρομία Πέλλα - Θεσσαλονίκη

11:30: Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Παράδοση της Φλόγας στον Δήμαρχο Πέλλας, κ. Γρηγόρη Στάμκο.

12:00: Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.

12:10: Διέλευση της Φλόγας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

12:15: Υποδοχή της Φλόγας στην κεντρική πλατεία Πέλλας, χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου.

12:20: Υποδοχή της Φλόγας από τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, κ. Ιωάννη Τσουκνιδά, στο χώρο όπου βρίσκονται οι «Αρχαίες Ίχναι» (ανάμεσα στα Κουφάλια και τη Νέα Χαλκηδόνα).

12:40: Υποδοχή της Φλόγας στην κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.

13:20: Υποδοχή της Φλόγας στο Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (Τόπσιν).

13:50: Υποδοχή της Φλόγας στο Μονοθάλαμο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου.

14:20: Υποδοχή της Φλόγας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας (πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «90 Χρόνων Μνήμης».

15:00: Υποδοχή της Φλόγας από τον Δήμαρχο Δέλτα, κ. Μίμη Φωτόπουλο, στην κεντρική πλατεία Σίνδου.

15:30: Υποδοχή της Φλόγας στην πλατεία Ποντίων δημοτικού διαμερίσματος Διαβατών.

15:50: Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας στην κεντρική πλατεία του Κορδελιού.

16:00: Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου, κ. Πέτρο Σούλα, στην πλατεία του Ευόσμου.

16:30: Υποδοχή της Φλόγας στο χώρο της αφετηρίας του Δρόμου 10.000μ. στο Άγαλμα του δρομέα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

16:40: Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ.Λάζαρο Κυρίζογλου, στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων.

17:20: Υποδοχή της Φλόγας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ - HELEXPO, στην πύλη Εμπορίου (βόρεια πύλη, Εγνατία οδός). Διέλευση δια μέσου της ΔΕΘ-HELEXPO προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

17:30: Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Λαμπαδηδρομία μέσω των οδών Τσιμισκή και Σαλαμίνος.

17:45: Η Αλεξάνδρειος Φλόγα διέρχεται από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, μέσω της Λεωφόρου Νίκης και καταλήγει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τελικό της προορισμό.

18:00: Άφιξη της Φλόγας στο Λευκό Πύργο. Υποδοχή της Φλόγας από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, την Κυριακή 3 Απριλίου.

Κυριακή 3 Απριλίου

08:00: Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου (Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου, κεντρική πλατεία Πέλλας)

08:45: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.(Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης)

08:45: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους)

08:55: Τερματισμός Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων(Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:15: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:40: Απονομή νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:50: Απονομή νικητριών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

10:15: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Μαραθωνίου δρόμου (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

11:00: Απονομή νικητών Μαραθωνίου δρόμου (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

11:20: Απονομή νικητριών Μαραθωνίου δρόμου (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.(Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)

12:45: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

13:00: Απονομή νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.(Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

13:10: Απονομή νικητριών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους δρομείς από τον ΟΑΣΘ και την Οργανωτική Επιτροπή

Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, οι συμμετέχοντες στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., που θα διεξαχθούν παράλληλα με τον NN 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Με απόφαση του Επίσημου Υποστηρικτή της διοργάνωσης, ΟΑΣΘ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, οι δρομείς που θα έχουν μαζί τους τον αριθμό συμμετοχής (bib number) θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν προς τα σημεία εκκίνησης του Δρόμου Υγείας 5.000μ. (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης) και του Δρόμου Υγείας 10.000μ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων), από τις 07:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, όλοι οι αλλοδαποί συμμετέχοντες δρομείς και οι συμμετέχοντες με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού της διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Παρασκευή (01/04) έως και τη Δευτέρα (04/04), εφόσον φέρουν μαζί τους και επιδεικνύουν τον αριθμό συμμετοχής (bib number) της διοργάνωσης, που θα συνοδεύεται από ειδικό καρτελάκι που θα φέρει το λογότυπο της διοργάνωσης και του ΟΑΣΘ.

Ως Επίσημος Υποστηρικτής του NN 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο ΟΑΣΘ θα έχει επίσης στα λεωφορεία του αφίσες και προωθητικό υλικό της διοργάνωσης.

Όλα έτοιμα για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη θετική ανταπόκρισή της, που θα διευκολύνει σημαντικά τους χιλιάδες συμμετέχοντες στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., αλλά και όλους τους αλλοδαπούς δρομείς, κατά την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα παράσχει επίσης, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν μετακίνηση σε όλους τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο των 42,195 χλμ.. Οι Μαραθωνοδρόμοι θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας, στην Πέλλα, με λεωφορεία που θα αναχωρούν επί της οδού Μ. Ανδρονίκου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 05:30 έως τις 06:00 το πρωί της ημέρας του αγώνα.

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται απότον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ