ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι μικροί πρωταγωνιστές του Μαραθωνίου

Οι μικροί πρωταγωνιστές του Μαραθωνίου

Ακόμη, είναι αρκετά μικροί για να τρέξουν 42.195 μέτρα. Είναι όμως σε κατάλληλη ηλικία για να ζήσουν την εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου με το δικό τους τρόπο.

Περίπου 5.000 παιδιά αναμένεται να μετάσχουν και φέτος στους αγώνες 1.200 μ. Εθνική Τράπεζα, τον αγώνα Special Olympics αλλά και τους παράλληλους αγώνες που θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου στη μαραθώνια διαδρομή, στο πλαίσιο του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Συνολικά, σε επτά δήμους 3.500 παιδιά θα τρέξουν αποστάσεις που ποικίλουν, από 350 μ. έως και 1.000 μ., δίνοντας το δικό τους παλμό στη μεγάλη γιορτή εκείνης της ημέρας. Στους δήμους Μαραθώνας/ Νέας Μάκρης, Ραφήνας/ Πικερμίου, Σπάτων, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης/ Ψυχικού, τα παιδιά θα βρεθούν στη μαραθώνια διαδρομή το πρωί της 8ης Νοεμβρίου.

Και ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια κάποια από αυτά τα παιδιά, που θα έχουν πάρει από νωρίς το… βάπτισμα του πυρός, ίσως να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα ξεκινούν από τον τύμβο του Μαραθώνα με όνειρο να φτάσουν στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, σε μία μελλοντική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών θα δώσει ξεχωριστό κλίμα στη γιορτή και γύρω από το Καλλιμάρμαρο. Παράλληλα με τους άλλους αγώνες των… μεγάλων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, υπάρχει και το ραντεβού των μικρών, αφού διεξάγεται ο αγώνας παιδιών 1.200 μ. Εθνική Τράπεζα και ο αγώνας Special Olympics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ