ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι κορυφαίοι μετέχουν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Οι κορυφαίοι μετέχουν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", που διεξάγεται στις 3 Απριλίου και στον οποίο Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Stoiximan. Το Sport24.gr έδωσε το παρών.

Όταν ξεκινούσε 11 χρόνια πριν, κανείς δεν περίμενε τις διαστάσεις που θα πάρει. Ξεκίνησε διακριτικά και χωρίς μεγάλα λόγια ως ένας Μαραθώνιος της συμπρωτεύουσας, όμως χρόνο με το χρόνο άρχισε να μεγαλώνει, να γιγαντώνεται, να αποκτά αίγλη και να προσελκύει κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους από δεκάδες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Δεν αφορά μόνο "τα του οίκου μας", γι' αυτό και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου.

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" πραγματοποιείται στις 3 Απριλίου, ξεκινώντας από την Πέλλα και καταλήγοντας στην Θεσσαλονίκη. Πάνω από 15.000 δρομείς αναμένεται να δώσουν το παρών, τονίζοντας ότι πέρυσι συμμετείχαν από 53 διαφορετικές χώρες. Καταλαβαίνει κάποιος για πόσο σημαντικό Μαραθώνιο πρόκειται και η Stoiximan δεν θα μπορούσε να μην βάλει πλάτη, συνδράμοντας σε αυτή την διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" καλωσόρισαν στην οικογένειά του την Stoiximan, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο, η οποία θα αποτελέσει τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται στη χώρα μας. Προσελκύει χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι διανύουν τη διαδρομή από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Πέλλα, έως την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι κορυφαίοι μετέχουν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής Επικοινωνίας και Marketing της Stoiximan, υπογράμμισε για τη συμμετοχή της εταιρείας στη διοργάνωση: "Βασική μας αποστολή είναι η στήριξη του ελληνικού αθλητισμού και διοργανώσεων που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και προβάλουν υψηλά κοινωνικά πρότυπα. Συμμετέχουμε φέτος σε μια κορυφαία δρομική διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε μια πόλη, ταυτόσημη με την αθλητική παιδεία και τις επιτυχίες στον αθλητισμό".

Το μεσημέρι της Τρίτης (23/2) πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στο Μικρολίμανο η συνέντευξη Τύπου του Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ". Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 1992 στην Βαρκελώνη, Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωπος Marketing η επίσης χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα, Φανή Χαλκιά και αρκετά ακόμη πρόσωπα που συνδέονται με τον Μαραθώνιο. Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου της εταιρείας ABOVE, παρών στο πάνελ ήταν ο Γενικός Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Αγώνα, Δρόσος Χριστόπουλος, εκπρόσωπος της NN και φυσικά ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, εκπροσωπώντας την Stoiximan.

Η κ. Βούλα Πατουλίδου, ξεκίνησε την ομιλία της αστειευόμενη πως " επισκέφτηκα όλους τους Ναυτικούς Ομίλους για να βρίσκομαι εδώ στην ώρα μου", για να συνεχίσει, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Ο Μαραθώνιος αυτός καταξιώθηκε και έχει μπει στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Γιατί ονομάζεται Μέγας Αλέξανδρος; Για την αδελφή του, την Θεσσαλονίκη. Μέσω αυτού του Μαραθωνίου μπορούν να εκπαιδεύονται τα πιτσιρίκια για πολλά πράγματα γύρω από τον αθλητισμό. Θα υπάρχει και η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ πρέπει να πούμε ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μόνιμο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα μετά τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι τέτοιοι αγώνες πλέον χωρίς χορηγούς δεν διεξάγονται, αφού έχει κλείσει και ο κρατικός κορβανάς. Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω την ΝΝ και την Stoiximan για την αγαστή υποστήριξη και συνεργασία μας".

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, είπε πως "είμαι πολύ χαρούμενος, διότι βρίσκομαι σε έναν αγώνα που αποτελεί κόσμημα για την Ομοσπονδία. Προσφέρει ασφάλεια και αξιοπιστία για όλους τους συμμετέχοντες και πρέπει να πούμε ότι ο Μαραθώνιος βρίσκεται στο πανευρωπαϊκό καλεντάρι. Θα έρθουν αθλητές και από άλλες χώρες της Ευρώπης, Συγχαίρω τους χορηγούς, ΝΝ και Stoiximan, μα πάνω απ' όλα τους ανθρώπους του Μαραθώνιου".

Η Φανή Χαλκιά, υπεύθυνη Marketing, τόνισε με τη σειρά της: "Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, διότι η συνέντευξη Τύπου γίνεται στην Αθήνα. Ο Μαραθώνιος αυτός αφορά 53 χώρες που συμμετείχαν πέρυσι, ενώ εντυπωσιακός αναμένεται ο αριθμός και φέτος. Είμαι πολύ ήσυχη που έχουμε την ΝΝ και την Stoiximan, που για την ίδια είναι η πρώτη συμμετοχή σε event μαζικού αθλητισμού. Αποτελεί για την ίδια μια μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στον αγώνα αυτό".

Οι κορυφαίοι μετέχουν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, για λογαριασμό της Stoiximan, είπε αναλυτικά για τη συμμετοχή της εταιρείας στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ": "Καλησπέρα σε όλους. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Stoiximan η έμπρακτη στήριξη του 11ου ΝΝ Διεθνούς Μαραθώνιου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", μιας διοργάνωσης που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται στη χώρα μας, προσελκύοντας χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς, αλλά κυρίως -και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για μας- προσελκύοντας χιλιάδες πολίτες που αγαπούν τον αθλητισμό, αποτελώντας πια μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Η Stoiximan, στηρίζοντας το πλάνο της για επένδυση στον ελληνικό αθλητισμό, συμμετέχει στον Μαραθώνιο ως μεγάλος χορηγός, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με το μήνυμα αλλά και τον σκοπό αυτής της διοργάνωσης. Ο σκοπός είναι η προαγωγή της μαζικότερης συμμετοχής στον αθλητισμό μέσα από μια τέτοια μαζική εκδήλωση. Το μήνυμα είναι η προβολή ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Βασική μας αποστολή αποτελεί η στήριξη του ελληνικού αθλητισμού και των διοργανώσεων αυτό που ονομάζουμε μαζικό αθλητισμό και προβάλλουμε υψηλά κοινωνικά πρότυπα, αναδεικνύοντας τις αρχές και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Συμμετέχουμε σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση, μια κοινωνική εκδήλωση θα έλεγα, που πραγματοποιείται σε μια πόλη ταυτόσημη με την αθλητική παιδεία και τις αξίες στον αθλητισμό, όπως μια τέτοια πόλη είναι και ο Πειραιάς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την εκδήλωση αυτή. Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα γιατί η Φανή έκανε την καλύτερη εισαγωγή, στο πλάνο της γενικότερης ενίσχυσης του ελληνικού αθλητισμού, στηρίζουμε εκτός από τις Εθνικές ομάδες πόλο και βόλεϊ, πολλούς αθλητές στον δρόμο για το Ρίο και μεγάλος χορηγός της ΔΟΑ. Εκτός από τις κορυφαίες ομάδες σε συλλογικό επίπεδο όπως είναι ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, είμαστε δίπλα στις ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Βέροια, Πανθρακικού και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Αναπτύσσουμε παράλληλα πλούσια κοινωνική δράση με τις ομάδες αυτές και τους αθλητές και στηρίζουμε ιδρύματα και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο θα κάνουμε και στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης με τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας, Άρη, Πανθρακικό και Βέροια να έχουν σημαίνοντα ρόλο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι μας θα συμβάλλουμε από τη θέση που μας αναλογεί, την υλοποίηση μιας απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης που θα δώσει χαρά στους συμμετέχοντας και θα παρακινήσει και θεατές για να συμμετάσχουν και αυτοί του χρόνου. Αυτό θα είναι το κέρδος για όλους μας. Ευχαριστώ πολύ".

Χριστόπουλος: "Όλο και περισσότεροι παίρνουν μέρος"

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», Δρόσος Χριστόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και το μαγκαζίνο του σταθμού με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διοργάνωση:« Είναι η 11η χρονιά και είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε, καθώς ο αθλητισμός είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής μας παγκοσμίως. Είναι ο δεύτερος μεγάλος αγώνας για την Ελλάδα, μετά τον αυθεντικό μαραθώνιο».

Για τις συμμετοχές:« Πάμε όλο και καλύτερα. Αυξάνονται διαρκώς και οι Έλληνες και οι ξένοι που θα πάρουν μέρος. Είναι μόλις η αρχή και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για τις φετινές καινοτομίες:« Αλλάξαμε τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, όπως και τον τερματισμό, που από το Λευκό Πύργο, τον μεταφέραμεστο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι μία διαδρομή, πολύ όμορφή και υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, θα υπάρχει και αγώνας 1000 μέτρων για μαθητές σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ θα υπάρχουν παράλληλα και πολλές εκδηλώσεις. Το μήνυμα από αυτή την εκδήλωση είναι για περιβαλλοντική ευαισθητοποίησηκαι κατά του μπούλινγκ. Κερασάκι θα είναι μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, όταν θα έχουν τερματίσει όλοι οι δρομείς, δηλαδή μία βόλτα 15.000 με 17.000 ατόμων».

Βίντεο από τον περσινό αγώνα με την διαδρομή του Μαραθωνίου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ