ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι αριθμοί του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας

Οι αριθμοί του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΣΕΓΑΣ δημοσιοποίησε τα στατιστικά και τους αριθμούς του 6ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας.

Πόσο καλά γνωρίζετε τον Ημιμαραθώνιο και τα μυστικά του; Ξέρετε από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι δρομείς και ποιες μακρινές χώρες εκπροσωπούνται στη φετινή διοργάνωση; Ποιος είναι ο πιο ηλικιωμένος συμμετέχων και ποια ηλικιακή ομάδα έχει τη δυναμικότερη συμμετοχή;

Λίγο πριν ακουστεί ο πυροβολισμός της εκκίνησης σας δίνουμε τις απαντήσεις:

Οι περισσότεροι δρομείς όπως είναι αναμενόμενο προέρχονται από την Ελλάδα – 16.922 – στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Πολωνοί με 163 συμμετοχές σε όλους τους αγώνες και τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Γερμανία με 89 δρομείς. Ακολουθούν η Αλβανία και η Βρετανία. Μοναδικές συμμετοχές στους αγώνες έχουμε από χώρες όπως το Μεξικό, η Κολομβία, η Τυνησία, η Νικαράγουα, η Βολιβία και η Γρενάδα!

Οι γυναίκες υπερτερούν στους αγώνες των 3χλμ και των 5 χλμ με 1.546 και 4.790 συμμετοχές αντιστοίχως χωρίς οι αριθμοί να έχουν εντυπωσιακές διαφορές σε σχέση με τις ανδρικές συμμετοχές, αλλά οι άνδρες είναι περισσότεροι στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου σε αναλογία ένα προς τέσσερα σε σχέση με τις γυναίκες. Οι άνδρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 4.420.

Το ρεκόρ του πιο ηλικιωμένου δρομέα στον Ημιμαραθώνιο κατέχει ο βετεράνος σε αγώνες δρόμου Στέλιος Πρασσάς που είναι 86 ετών και τον ακολουθεί ο κατά μόλις έναν χρόνο νεότερος του Γιώργος Χίος στη διαδρομή των 5 χλμ. Στον αγώνα των 3 χλμ η πιο μεγάλη σε ηλικία συμμετέχουσα είναι η 82χρονη Ευγενία Πιτταδάκη.

Κι όσο για τις πιο δυναμικές ηλικιακά ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες; Το προβάδισμα σε όλες τις διαδρομές έχει η ομάδα 18-34 ετών. Αποτελεί το 35,11% του συνόλου των δρομέων. Αναλυτικότερα δρομείς της συγκεκριμένης ομάδας αποτελούν το 24,48% στους αγώνες των 3 χλμ, 41,83% στους αγώνες των 5 χλμ και 28,96% στον Ημιμαραθώνιο. Δεύτερη σε αριθμό συμμετοχών είναι η ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών με 16,22% επί του συνόλου και τρίτη είναι η ομάδα 40- 44 ετών με ποσοστό 15,57%.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ