ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο πλουσιότερος Μαραθώνιος στον κόσμο

Ο πλουσιότερος Μαραθώνιος στον κόσμο

Άγνοια δήλωσε ο νικητής του Μαραθωνίου του Ντουμπάι, Αιθίοπας Λέμι Μπερχάνου για το πως θα χρησιμοποιήσει τα 200.000 δολάρια που εξασφάλισε χάρη στην επικράτηση του (video).

Την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στο Μαραθώνιο πραγματοποίησε ο Αιθίοπας Λέμι Μπερχάνου, ο νικητής-έκπληξη του Μαραθωνίου του Ντουμπάι με δύο ώρες, πέντε λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Για τις προσπάθειες του στον πλουσιότερο Μαραθώνιο στον κόσμο ο 20χρονος Μπερχάνου έγινε πλουσιότερος κατά 200.000 δολάρια. Απέκτησε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για το πως θα τα ξοδέψει αυτά τα χρήματα.

" Δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ πως θα μπορούσα να νικήσω σε αυτόν τον αγώνα. Ήταν όνειρο για μένα να τρέξω και να νικήσω στο Ντουμπάι, αλλά όχι φέτος. Ένα χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό, σκέφτηκα πως θα μπορούσα να επιτύχω. Δεν σκέφτηκα ποτέ τα χρήματα. Δεν γνωρίζω πραγματικά τι θα κάνω με τόσα χρήματα", είπε ο νικητής που επικράτησε τριών πρώην θριαμβευτών στο Ντουμπάι.

Το μεγαλύτερο όνομα του αγώνα, ο Κενενίσα Μπεκέλε εγκατέλειψε μετά το 28ο χιλιόμετρο. Ο προπονητής του, Ρενάτο Κανόβα είπε πως ο Αιθίοπας που έχει γράψει ιστορία στις μεγάλες αποστάσεις και νίκησε στο ντεμπούτο του στο Μαραθώνιο το 2014 στο Παρίσι, έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Ο Μπεκέλε θα αγωνιστεί στο Λονδίνο στις 26 Απριλίου με αντιπάλους τους Ντένις Κιμέτο και Γουίλσον Κίπσανγκ μεταξύ άλλων.

Στον πρώτο της μαραθώνιο μετά από σχεδόν τρία χρόνια η Ασεφελέχ Μεργία, επίσης από την Αιθιοπία, τερμάτισε πρώτη σε δύο ώρες, είκοσι λεπτά και δύο δευτερόλεπτα. Στον τερματισμό την περίμενε η κορούλα της και φάνηκε να της κάνει παράπονα για την αναμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ