ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Μαραθώνιος Αθήνας εντάσσεται στον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ

Ο Μαραθώνιος Αθήνας εντάσσεται στον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ

Ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας εντάχθηκε στον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν έστειλε το μήνυμα του ενόψει του αγώνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχει αρχίσει. Και λίγο πριν την εκκίνηση των 43.000 δρομέων που ετοιμάζονται πυρετωδώς να κατακλύσουν τους δρόμους από τον Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο την Κυριακή, ένα μήνυμα με ξεχωριστή σημασία φτάνει στην Αθήνα.

Μήνυμα που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, του Κορεάτη Μπαν Γκι Μουν για τον αγώνα που είναι αφιερωμένος, όπως κάθε χρόνο, στον αγωνιστή της ελευθερίας τον Γρηγόρη Λαμπράκη, και ο οποίος φέτος εντάσσεται και στον εορτασμό των 70 ετών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ο μοναδικός μαραθώνιος, που εντάσσεται στις δρασεις για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυση του ΟΗΕ>

«Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τη μνημειώδη ιστορία του και το βαθύ του νόημα. Ο φετινός αγώνας δεν αποτελεί μόνο μια σπουδαία γιορτή αθλητισμού, ειρήνης και φιλίας, αλλά και έναν εορτασμό της 70ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην ενδυνάμωση της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους. Οι αθλητές και οι αθλητικοί φορείς μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην υλοποίηση της ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα.

Ο φετινός μαραθώνιος αποτελείται από 17 διαφορετικά μέρη, με το κάθε ένα να αντιπροσωπεύει έναν από τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία άριστη απόδειξη του οράματος και της ηγετικής ικανότητας των διοργανωτών

Καθώς οι δρομείς θα φτάνουν στη γραμμή του τερματισμού, θα δίνουν επίσης στον κόσμο μας την εκκίνηση ενός μακρύτερου ταξιδιού για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς φτώχεια. Αυτός είναι ένας αγώνας που σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε. Μαζί.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν μέχρι να φτάσουμε στον κοινό μας προορισμό, μία ζωή με αξιοπρέπεια για όλους».

Σε 17 σημεία στη διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει απεικόνιση των ισάριθμων στόχων, που έχει θέσει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 ετών από την ίδρυση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ