ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έτοιμος για νέο ρεκόρ

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έτοιμος για νέο ρεκόρ

Προς νέο ρεκόρ συμμετοχών οδεύει το μεγάλο δρομικό γεγονός της άνοιξης, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 18 Μαρτίου με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αριθμός των δρομέων θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τους 25.000, στον αγώνα που έχει Μεγάλο Χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία ERGO.

Παράλληλα, για πρώτη φορά αναμένονται περίπου 500 δρομείς από το εξωτερικό, απόδειξη ότι η φήμη του Ημιμαραθώνιου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και πλέον αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για δρομείς του εξωτερικού συνεισφέροντας στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας.

Για όλα αυτά μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος που κάλεσε τους Αθηναίους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μεγάλο δρομικό γεγονός.

"Πιστεύουμε στην προοπτική και δυναμική του αγώνα. Θεωρούμε πως είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την Άνοιξη και να συμμετάσχει σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα σε μια όμορφη πόλη, την Αθήνα. Ακριβώς γι΄αυτό σχεδιάσαμε γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση προσέλκυσης περισσότερων δρομέων, ενώ στα πλάνα μας από το 2019 περιλαμβάνεται και η πρόσκληση ελίτ αθλητών. Με ικανοποίηση βλέπουμε τις δράσεις να αποδίδουν αποτελέσματα, αφού φέτος αναμένουμε περίπου 23.000 δρομείς, δηλαδή 4.000 περισσότεροι από τον αγώνα του 2017. Είναι σημαντικό να πούμε πως φέτος θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 500 ξένοι δρομείς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων, τον ΟΠΑΝΔΑ, τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, την ERGO ασφαλιστική, την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΟΤ και όλους όσοι δουλεύουν για τον συγκεκριμένο αγώνα", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Η ασφαλιστική εταιρεία ERGO για δεύτερη χρονιά στηρίζει τον Ημιμαραθώνιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θοδωρής Κοκκάλας, είπε: "Είναι τιμή μας να συμβάλουμε στη διοργάνωση, είναι τιμή που συνδυάζεται με την ευθύνη, που έχουμε ως ο ηγέτης της ασφαλιστικής αγοράς, στο να στηρίζουμε γεγονότα όπως αυτό. Είναι ένα αθλητικό γεγονός, που για πάρα πολλούς λόγους πρέπει να το στηρίξουμε, προκειμένου να βγάλουμε τον Έλληνα από την μιζέρια της κρίσης. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που θέλαμε να συμβάλουμε σε ένα τέτοιο γεγονός".

Τον συνδιοργανωτή Δήμο Αθηναίων, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Μπιτζάνης: "Σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που λόγω κακοκαιρίας αποκλείστηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Δήμαρχος λοιπόν επισημαίνει ότι η συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ που ξεκίνησε με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας συνεχίζει να είναι επιτυχημένη. Αλλωστε μας ενώνει ο κοινός στόχος να προάγουμε με εκδηλώσεις κύρους την ακτινοβολία της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα ήρθαν πέρσι 5.000.000 επισκέπτες κάτι που συνέβη και με τη βοήθεια του Ημιμαραθωνίου και του Μαραθωνίου. Έτσι πρέπει να συμπράττουμε όλοι μας, σε κάθε σημαντικό γεγονός που Θα ενισχύει τον τουρισμό της Αθήνας. Επίσης κάθε δρομικό γεγονός στην πόλη μας, στέλνει αυθεντικό μήνυμα αλληλεγγύης και προβάλλει τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Και μια και μιλάμε για Ημιμαραθώνιο, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί ο πρώτος να κόβει το νήμα αλλά πάντα στη διαδρομή τρέχουμε όλοι μαζί".

Για την Περιφέρεια Αττικής μίλησε ο Σπύρος Πάντζας: "Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από έναρξη του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Η προσμονή όλων μας είναι μεγάλη για αυτό το δρομικό γεγονός καθώς έχει γίνει θεσμός όχι μόνο για τον αθλητικό κόσμο αλλά και για το μέσο πολίτη που έχει την ευκαιρία να βγει από το σπίτι και να συμμετάσχει σε μία μεγάλη γιορτή. Ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη διοργάνωση και η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με την Ομοσπονδία του στίβου. Η συμμετοχή Θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και θα ενισχύσει τουριστικά την Αθήνα", είπε.

Οι διοργανωτές περιμένουν περίπου 25.000 δρομείς που χωρίζονται σε 7.500 για τον Ημιμαραθώνιο, 12.500 άτομα για τα 5 χλμ., 4.000 για τα 3 χλμ. και 1.000 για τον παιδικό αγώνα και τον αγώνα ΑΜΕΑ. Παράλληλα, ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί και τον αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου και αναμένεται να πάρουν μέρος, όλοι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές. Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται ως τις 5 Μαρτίου στην ιστοσελίδα www.athinahalfmarathon.gr

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης είπε: "Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και να σας διαβεβαιώσω ότι σε συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο και όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς η θέση της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική κατάταξη αναβαθμίζεται και βελτιώνεται συνεχώς.

Η χώρα μας αποτελεί τον απόλυτο αυθεντικό τουριστικό προορισμό και ο ΕΟΤ με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υλοποιούμε κατά τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο την εθνικά χαραγμένη τουριστική στρατηγική προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ημιμαραθώνιος, όπως και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, συμβάλουν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Θα έλεγα και ολόκληρη της χώρας. Η προβολή και η προώθηση της ιστορικής σημασίας του Ημιμαραθώνιου αποτελούν σκοπούς τόσο του ΣΕΓΑΣ όσο και του ΕΟΤ. Η διαχρονική συνεργασία αποφέρει καρπούς. Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για την άοκνη προσπάθεια της να αναδεικνύει τις αξίες και το ιδεώδες του Μαραθώνιου της Αθήνας και να τονίσω ότι ο ΕΟΤ και το υπουργείο πολιτισμού θα είναι πάντα αρωγοί αυτού του σκοπού".

Τέλος, ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος Παπαποστόλου έδωσε μερικές σημαντικές πληροφορίες: "Πράγματι η δουλειά πολλών καταλήγει την ημέρα του αγώνα. Εκεί κρινόμαστε όλοι και εκεί συμβάλλουν πολλοί φορείς για να κλείσει η πόλη. Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η πόλη είναι μικρή. Ένα ολόκληρος κύκλος του ιστορικού κέντρου μέχρι την Πατησίων δεν είναι ούτε δέκα χιλιόμετρα. Έτσι, καταλαβαίνεται εκ των πραγμάτων θα πρέπει να κλείσει η πόλη για κάποιες ώρες. Στους αριθμούς που ακούσατε και θα ξεπεράσουν τις 24.000 δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συνοδευτικά πρόσωπα τα οποία είναι τουλάχιστον άλλα τόσα. Πρέπει να υπολογίσουμε και περίπου 2.000 εθελοντές, αστυνομικές δυνάμεις και άλλους που συμβάλουν στον αγώνα, αλλά και το χωριό των χορηγών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ