ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης δίνει το παράδειγμα στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"!

Ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης δίνει το παράδειγμα στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"!

Το σύνθημα "Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε", που πρεσβεύει ο Stoiximan.gr 12ο Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", βρίσκει την ιδανική του ενσάρκωση στο πρόσωπο του 95χρονου Φώτη Πετρίδη.

O Φώτης Πετρίδης, ο οποίος θα τρέξει για άλλη μια φορά στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, αποτελεί τον γηραιότερο αλλά και τον συμπαθέστερο δρομέα!

Ο αγαπημένος όλων κυρ-Φώτης, που έχει ταυτιστεί με το κορυφαίο εαρινό αθλητικό γεγονός της χώρας, έκλεισε έγκαιρα θέση στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και θα είναι παρών στην εκκίνηση, την Κυριακή 2 Απριλίου, για να ζήσει και πάλι μία ξεχωριστή εμπειρία!

Γεννημένος το 1922, οΦώτης Πετρίδηςυπήρξε πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα νιάτα του όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014), χωρίς ποτέ να σταματήσει να αθλείται, αλλά και να προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ως εθελοντής, επιδεικνύοντας το ζήλο εφήβου!

Όντας, πλέον, ευρέως αναγνωρίσιμος, ο κυρ-Φώτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι πραγματικά για όλους! Τονίζει, μάλιστα, ότι θα τρέχει μέχρι να τα... εκατοστήσει και ακόμα παραπέρα:

"Είναι πολύ όμορφοι οι αγώνες που κάνει ο ΜΕΑΣ Τρίτων. Έχουν πολύ καλή οργάνωση, τόσο ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ όσο και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό ο κόσμος τους έχει αγαπήσει τόσο πολύ και τους προτιμά. Κι εγώ μαζί, χαίρομαι να τρέχω σ’ αυτούς τους αγώνες και σκοπεύω να είμαι παρών και φέτος. Όσο υπάρχω στη ζωή και όσο ο ΜΕΑΣ Τρίτων διοργανώνει αγώνες δρόμου, εγώ θα είμαι εκεί. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να τρέχω και πάνω από τα 100 μου χρόνια!"

Ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης δίνει το παράδειγμα στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"!

Ακόμα και στα 95 του χρόνια, πάντως, έχει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει στο μέλλον: Να καλύψει την απόσταση των 42.195 μέτρων, από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη!

"Θέλω κάποια φορά να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο! Είναι ο μοναδικός δρόμος του αγωνιστικού προγράμματος που δεν έχω τρέξει. Στα νιάτα μου ήμουν Μαραθωνοδρόμος και έτρεχα ακόμα και 50, 60, 70 χιλιόμετρα. Ακόμα και σήμερα, καθημερινά τρέχω ή περπατάω επτά - οκτώ χιλιόμετρα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μπορώ να ‘βγάλω’ αισίως την απόσταση του Μαραθωνίου. Αν το τολμήσω και το καταφέρω, θα χαρώ πολύ εγώ, αλλά θα χαρούν και τα δισέγγονά μου που θα με βλέπουν!"

Τελευταίες ημέρες εγγραφών - Κλείστε θέση τώρα!

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Μετά τη διήμερη παράταση που δόθηκε από την Ο.Ε., οι ατομικές εγγραφές μπορούν να υποβληθούν έως αύριο, Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τους εξής τρόπους:

α.Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.orgκαι www.atgm.gr.

β.Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected]και [email protected]ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ.Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον "ΜΕΑΣ Τρίτων", τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Να είστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ