ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Νεκροί δύο Μαραθωνοδρόμοι στην Ισπανία

Νεκροί δύο Μαραθωνοδρόμοι στην Ισπανία

Από το θάνατο δύο δρομέων σημαδεύτηκε ο Μαραθώνιος Vías Verdes de Ojos Negros. Ακόμα ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Δύο μαραθωνοδρόμοι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα Vías Verdes de Ojos Negros στην Καστεγιόν. Ο πρώτος που πέθανε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν ο 57χρονος Φρανσίσκο Αμάτ.

Πρόκειται για έναν έμπειρο δρομέα σε μικρότερες αποστάσεις και αυτός ήταν ο πέμπτος Μαραθώνιος στον οποίο έτρεχε. Ο Αμάτ, περίπου στα μισά της διαδρομής και ενώ προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Οι δρομείς που ήταν πιο πίσω έτρεξαν αμέσως κοντά του και φώναξαν το ασθενοφόρο. Οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τις αισθήσεις του αλλά δεν τα κατάφεραν με τον θάνατό του να επιβεβαιώνεται όταν εκείνος έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο άλλος δρομέας που έχασε τη ζωή του ήταν ο Χουάν Μπάρος. Ο 45χρονος ένιωσε μία αδιαθεσία μετά τον τερματισμό του και του δόθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο του όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Δήμαρχος της περιοχής μαζί με τους διοργανωτές του αγώνα επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου των δύο ανδρών, αλλά και τη νοσηλεία ενός τρίτου στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ