ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαζική συμμετοχή στα 5 και 10χλμ του "Αυθεντικού"

Μαζική συμμετοχή στα 5 και 10χλμ του "Αυθεντικού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για μία ακόμα χρονιά οι θέσεις για τα 5 και 10 χλμ στον "Αυθεντικό Μαραθώνιο" της Αθήνας έκλεισαν από νωρίς και χιλιάδες δρομείς θα τρέξουν στους δρόμους του κέντρου.

Παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες στα 5 και 10χλμ. Η συμμετοχή στις δύο αποστάσεις κάθε χρόνο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους διοργανωτές από πέρυσι να καθιερώσουν και δεύτερο αγώνα στα 5χλμ. που διεξάγεται το απόγευμα ώστε να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δρομείς.

Αναλυτικά:

Αγώνας δρόμου 5 χλμ. WIND

H ώρα εκκίνησης είναι στις 07.45( ο πρώτος αγώνας) και στις 16.00 ο απογευματινός. Η διαδρομή είναι βεβαίως η ίδια. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη) και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

Να σημειώσουμε ότι το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης ενώ ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 09:05, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.

Αγώνας δρόμου 10 χλμ. WIND

Η ώρα εκκίνησης είναι στις 08.35 με εκκίνηση επί της Λ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη) και τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

Και εδώ το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 10.25, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ