ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθωνοδρόμος ετών 85!

Μαραθωνοδρόμος ετών 85!

Ο Δανός Φιν Κρίστιανσεν θα αγωνιστεί στο Μαραθώνιο της Αθήνας για να βοηθήσει τον 39χρονο εγγονό του στο ντεμπούτο του τελευταίου στον αγώνα. Η ιστορία του μεγαλύτερου σε ηλικία δρομέα της 9ης Νοεμβρίου.

Προπάππους και δρομέας μεγάλων αποστάσεων! Ο 85χρονος Φιν Κρίστιανσεν είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που θα πάρει εκκίνηση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό την επόμενη Κυριακή (9/11).

Ο Δανός συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού θα αγωνιστεί παρέα με τον 39χρονο εγγονό του, τον Τόμας. Ο τελευταίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα 42.195 μέτρων και αποφάσισε να ξεκινήσει από τα δύσκολα, την Αθήνα.

Ο Φιν από το Θορσμίντε πρωτοαγωνίστηκε σε μαραθώνιο στα 67 του χρόνια στο Βερολίνο. Έχει τερματίσει στο Μαραθώνιο της Ρώμης, της Πράγας και του Παρισιού. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Μαραθωνίου της Αθήνας το 2012 αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα.

" Έχω "κολλήσει" με τις μεγάλες πόλεις και τον επόμενο αγώνα θα τον κάνω μαζί με τον εγγονό μου στην Αθήνα, τρέχει για πρώτη φορά σε μαραθώνιο. Υπάρχει χρονικό όριο οκτώ ωρών για να τερματίσουμε. Θα κάνουμε επτά ώρες, ίσως και επτάμισι. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα τρέχω. Νιώθω σαν να έχω πετύχει μια μεγάλη νίκη, όταν φτάνω στον τερματισμό", τόνισε ο Κρίστιανσεν σε εφημερίδα της πατρίδας του.

Η πιο δυνατή ανάμνηση του από Μαραθώνιο είναι στη Ρώμη. " Όταν έτρεξα γύρω από το Κολοσσαίο. Στα 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ένιωθα πως πετάω, ακόμα κι αν είχα τρέξει για επτά ώρες. Αυτό που ξέρω είναι πως ποτέ δεν είσαι πολύ γέρος για να συλλέξεις εμπειρίες και να θέσεις καινούργιους στόχους".

Το τρέξιμο έχει γίνει πλέον παράδοση στην οικογένεια του Φιν Κρίστιανσεν. Στις αρχές του μήνα ο 85χρονος Φιν, η 60χρονη κόρη του, ο 39χρονος εγγονός και δύο δισέγγονα 14 και 11 ετών αντίστοιχα έγραψαν ιστορία τρέχοντας μαζί στο πάρκο "Dyrehaven", στον ετήσιο αγώνα που διεξάγεται στη δασική έκταση μήκους 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τέσσερις γενιές έτρεξαν δίπλα στα ελάφια που ζουν στο προστατευόμενο πάρκο.

Οι άλλοι... μεγάλοι του Μαραθωνίου της Αθήνας

Ο 83χρονος Αμερικανός Ρίτσαρντ Φέρι έχει δηλώσει συμμετοχή στην κλασική διαδρομή. Δύο Έλληνες συνομίληκοι του, ο Δημήτρης Παπαγιαννακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ματσούρας θα λάβουν μέρος στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ