ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος δεν είναι μόνο το τρέξιμο κι η αντοχή, είναι πολλά παραπάνω

Μαραθώνιος δεν είναι μόνο το τρέξιμο κι η αντοχή, είναι πολλά παραπάνω

Το να τερματίσεις στον Κλασικό Μαραθώνιο, δεν έχει να κάνει απλά με τις αντοχές σου. Έχει να κάνει και με τη στήριξη που έχεις στη διάρκεια της διαδρομής. Κάτι για το οποίο φροντίζει η AEGEAN.

Κάθε Μαραθώνιος είναι μία μάχη με τον εαυτό μας, με τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε κι αυτά που ανακαλύπτουμε στο τέλος της διαδρομής. Είναι μια προσπάθεια να αποδείξουμε στους εαυτούς μας είμαστε πιο δυνατοί απ όσο νομίζουμε, ή πιο... ανθεκτικοί (αν προτιμάτε) στις αντιξοότητες και την καταπόνηση που υφίσταται ο οργανισμός.

Το να τρέξεις άλλωστε τη διαδρομή των 42.195 μέτρων δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνεις κάθε μέρα. Ούτε μπορεί να τα καταφέρει όποιος κι όποιος. Απαιτεί προετοιμασία (αγωνιστική και πνευματική), τακτική, σχέδιο και κάποιους ακόμη εξωγενείς παράγοντες. Εξίσου σημαντικούς. Τους ανθρώπους που θα είναι "εκεί" να σου θυμίζουν κάθε φορά που σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, που μένεις από δυνάμεις, πως μπορείς. Ένα βήμα ακόμη, ένα μέτρο ακόμη. Προς τον τερματισμό. Κάτι για το οποίο φροντίζει η AEGEAN, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να πάρεις την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση χάρη στην προβολή προσωπικών βίντεο και μηνυμάτων -από τους δικούς σου ανθρώπους- σε οθόνες κατά μήκος της διαδρομής.

Οι περίπου 18.000 δρομείς που θα τρέξουν την αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου την Κυριακή (13/11) θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές. Μαζί να εξετάσουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν, ποια είναι τα όριά τους.

Η αυθεντική διαδρομή είναι -σύμφωνα με τους ειδικούς- μία μεγάλη μάχη ειδικά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο μεγάλο κατηφορικό κομμάτι της. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 42.195 μέτρων είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό.Εν συντομία θα σας πούμε πως οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές, όπως συμβαίνει στα πρώτα 10.000 μέτρα, αφού ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό μέρος της διαδρομής, για να θυμίσει σε όλους το μέγεθος αυτού που προσπαθούν.

Μαραθώνιος δεν είναι μόνο το τρέξιμο κι η αντοχή, είναι πολλά παραπάνω

Η απόσταση που θα καλύψουν οι δρομείς

Πρόδηλο είναι λοιπόν πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Γιατί είναι διττός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να ετοιμάσουν το σώμα τους για να αντεπεξέλθει σε όλο αυτό. Από τη μία έχουμε τη σωστή διατροφή, τη -μέχρι ακριβείας- λήψη των απαραίτητων συστατικών που βάζουμε στον οργανισμό μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Μέχρι και η ποσότητα νερού που προσλαμβάνεται πρέπει να είναι συγκεκριμένη κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να μην προκύψει κάποια απότομη μείωση στην απόδοση, κι από εκεί Κι από την άλλη, την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί και την πίστη στις δυνάμεις μας, την πεποίθηση πως μπορούμε να φτάσουμε στον τερματισμό.

Έχετε σκεφτεί όμως κάτι εξίσου σημαντικό; Κάτι που διαφεύγει ενδεχομένως της προσοχής και της σκέψης των περισσότερων. Η ανάγκη του δρομέα να στηριχθεί ψυχολογικά στη διάρκεια της διαδρομής. Δεν μιλάμε για έναν ακόμη αγώνα, μια ακόμη κούρσα μεγάλης απόστασης. Μιλάμε για τον απόλυτο αγώνα αντοχής. Κι εκεί είναι που η εμψύχωση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορεί να παίξει ρόλο εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω -που αφορούν τη διατροφή και το νερό.

Μαραθώνιος δεν είναι μόνο το τρέξιμο κι η αντοχή, είναι πολλά παραπάνω

Αν μάλιστα χρειάζεστε κι ένα παράδειγμα για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, δεν θα σας πάμε πολύ πίσω. Μόλις δύο μήνες πριν, όταν -στη διάρκεια των World Series του τριάθλου- ο Άλιστερ Μπράουνλι (σ.σ.: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο) άφησε κατά μέρους την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου, για να βοηθήσει τον αδερφό του, Τζόναθαν, ο οποίος βρισκόταν μερικά μέτρα πιο μπροστά, αλλά έδειχνε αδύνατον να συνεχίσει.

Λιγότερο από μισό χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, άρχισε να παραπατάει και να ζαλίζεται. Γονάτισε. Δεν έμεινε όμως εκεί, μόνος του. Ο αδερφός του έκανε αυτό που θα ήθελαν όλοι να τους κάνουν, σε ανάλογη περίπτωση. Τον σήκωσε, τον πήρε στους ώμους και τον οδήγησε μέχρι τον τερματισμό. Τον έσπρωξε στη γραμμή του τερματισμού για να κερδίσει το ασημένιο, γιατί αυτό έπρεπε να γίνει.

Όπως καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη κίνηση/πράξη έφερε το χειροκρότημα όλων όσοι ήταν στο σημείο, έγινε viral και φυσικά κέρδισε τα "μπράβο" πολλών αθλητών παγκοσμίως.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να είχαμε όλοι μια ανάλογη δυνατότητα. Κάποιον να είναι "εκεί", δίπλα μας, όχι απαραίτητα για να μας σηκώσει κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά. Με τα λόγια του. Με φράσεις εμψύχωσης και ενθάρρυνσης για να φτάσουμε μέχρι το τέλος, να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση της αυθεντικής διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου.

Για να μην... ψάχνεστε, λίγες ημέρες πριν από τον Κλασικό Μαραθώνιο πως θα καταφέρετε κάτι τέτοιο, η AEGEAN σκέφτηκε να το κάνει για εσάς. Να αποτελέσει τον κατάλληλο σύμμαχο, για να έχετε τους δικούς σας ανθρώπους εκεί, δίπλα σας, να σας δίνουν δύναμη, μηδενίζοντας τις αποστάσεις. Πως; Ο κάθε ένας από τους δρομείς που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο μπορεί να διαλέξει μέχρι και πέντε αγαπημένα του πρόσωπα -με την AEGEAN να τους φέρνει κοντά.

Με προσωπικά βίντεο και μηνύματα που θα προβάλλονται σε οθόνες κατά μήκος της διαδρομής θα δίνουν το κάτι παραπάνω στους συμμετέχοντες. Σε όλους όσοι βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης με στόχο να ξεπεράσουν τα όριά τους, να ανακαλύψουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Η ανάγκη για στήριξη και εμψύχωση υλοποιείται με τη βοήθεια της AEGEAN, έχοντας πλέον όλοι το "κάτι παραπάνω" για να φτάσουν μέχρι το τέρμα. Οι δικοί σας άνθρωποι θα είναι εκεί! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από αυτό, σαν ψυχολογική ντόπα πριν τον αγώνα;

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ