ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Λάμψη Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών

Λάμψη Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών

Τη λάμψη πολλών Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών θα έχει ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου.

Τη λάμψη πολλών Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών θα έχει ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία όλους τους προηγούμενους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από ανθρώπους κάθε ηλικίας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, αφού πλέον απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι το τέλος της σχετικής προθεσμίας και το ενδιαφέρον κορυφώνεται! Οι ατομικές εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ενώ οι ομαδικές εγγραφές ολοκληρώνονται νωρίτερα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Παρόντες στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας θα είναι και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, που φρόντισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ..

Οι τρεις καταξιωμένοι αθλητές επισκέφθηκαν το Καυτανζόγλειο στάδιο, όπου τους καλωσόρισαν ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Ο.Ε., Γιάννης Ποδιώτης και ο ταμίας της Ο.Ε., Γιάννης Πανανάκης.

«Είναι ευχαρίστηση αλλά και υποχρέωση για εμάς τους ανθρώπους του αθλητισμού να βρισκόμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες προάγουν το αθλητικό πνεύμα. Ελπίζουμε η παρουσία μας να παρακινήσει ακόμα περισσότερο κόσμο, ώστε να συμμετάσχουν όλοι σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή. Την καλύτερη διαφήμιση για τη διοργάνωση την έχει κάνει η εντυπωσιακή εικόνα όλων των προηγούμενων ετών. Ακόμα και όσοι δεν συμμετείχαν, βρέθηκαν ως θεατές κοντά στη γραμμή του τερματισμού και είδαν πόσο όμορφη είναι αυτή η εμπειρία, γι’ αυτό θεωρώ δεδομένο ότι φέτος θα καταρριφθεί ξανά το ρεκόρ συμμετοχών.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι τα τελευταία χρόνια, χάρη στο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, τα γήπεδα έχουν γεμίσει από ανθρώπους που αθλούνται, γιατί κατάλαβαν ότι είναι κάτι ευχάριστο και κάτι που μπορούν όλοι να κάνουν, στο μέτρο του δυνατού», τόνισε ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος θα στηρίξει ενεργά τη διοργάνωση για άλλη μια χρονιά και θα πάρει θέση στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ., που φέτος θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αφού η Ο.Ε. αποφάσισε να συμπεριλάβει στο αγωνιστικό πρόγραμμα την αντίστοιχη, ιδιαίτερα επιτυχημένη διαδρομή του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Το δικό του κάλεσμα απεύθυνε και ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι πλέον θεσμός και είναι σίγουρο ότι όλος ο κόσμος της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, θα τιμήσει τον αγώνα, που γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος κάθε χρόνο. Το τρέξιμο έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας και η διοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους για να τρέξουν, να περπατήσουν και να στείλουν ένα σπουδαίο μήνυμα».

Ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ., μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, θα δώσει και ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης, ο οποίος επισήμανε: «Στον κόσμο αρέσει να κάνει πράγματα μαζί με την παρέα του και αυτήν την ευκαιρία του δίνει η συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Για τους περισσότερους δρομείς δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά αυτή η μαγεία της παρέας που τρέχει μαζί. Αυτή η διοργάνωση δίνει σε πολύ κόσμο το κίνητρο να σηκωθεί από τον καναπέ του, να βγει στο δρόμο και να συμμετάσχει σε μία μεγάλη γιορτή»!

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ