ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Καθοριστική και φέτος η συμβολή των εθελοντών

Καθοριστική και φέτος η συμβολή των εθελοντών

Οι εθελοντές θα δώσουν το δικό τους χρώμα και στη φετινή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Η συμβολή τους στην επιτυχία κάθε μεγάλης διοργάνωσης είναι καθοριστική. Η βοήθεια τους ανυπολόγιστη. Οι εθελοντές θα δώσουν το δικό τους χρώμα και στη φετινή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Σε αριθμό, θα ξεπεράσουν τους 2.600 που θα συνδράμουν στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης (Μαραθώνιος Δρόμος, Αγώνας Δρόμου 10χλμ, Πρωινός και Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5χλμ και Αγώνες Παιδιών) στις 8 Νοεμβρίου 2015, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ (2200 ήταν πέρυσι).

Εθελοντές από όλη την επικράτεια, από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, το Άργος, την Μύκονο και τη Σαντορίνη αλλά και από διάφορες χώρες της υφηλίου, από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία μέχρι την Κίνα, τις Φιλιππίνες και το Ντουμπάι, θα δώσουν καθοριστική βοήθεια για μία ακόμα χρονιά.

Η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 80%, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γυναίκες. Οι 550 από τους 2600 ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες ενώ οι υπόλοιποι είναι μεμονωμένοι και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Πολύ ενεργό ρόλο έχουν και οι διασωστικές εθελοντικές ομάδες, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΔΟΚ, η RSF, η Life guard, η Διασωστική ομάδα Προβάλινθου Νέου Βουτζά.

Το παρών θα δώσουν, ομαδικά με εθελοντές, η Λέσχη Εφέδρων Αξιωματικών Αττικής και ο Σύνδεσμος Βατραχανθρώπων που θα βοηθήσουν στην εκκίνηση των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ., όπως και το ΑΣΑΕΔ άνδρες, που θα βρίσκονται στην εκκίνηση του Μαραθωνίου.

Φυσικά, δεν θα απουσιάσουν ομάδες πολιτικής προστασίας, όπως η ομάδα του Ολυμπιακού χωριού Αχαρνών, η ομάδα εθελοντών Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και Ελευσίνας, και ομάδες επικοινωνιών, όπως η Ένωση ραδιοερασιτεχνών. Λόγω του ότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας είναι και «πράσινος Μαραθώνιος» υπάρχουν ομάδες εθελοντών υπεύθυνες και για την ανακύκλωση. Ρεφλεξολόγοι, χειρομαλάκτες, η Πανελλήνια Ένωση Φυσιοθεραπευτών καθώς και η ομάδα «Street Workout Athens» θα συνδράμουν με την αποκατάσταση των δρομέων στον τερματισμό.

Το κίνημα του εθελοντισμού θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς τονίζεται η σημαντικότητα της εθελοντικής νοοτροπίας από την παιδική ηλικία. Πάντα συνοδεία των δασκάλων και των καθηγητών τους. Συγκεκριμένα, θα εκπροσωπηθούν το Γυμνάσιο και Λύκειο Αυλώνας, Αγίων Αναργύρων, το Γυμνάσιο Κρυονερίου, Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου, το πρότυπο πειραματικό Λύκειο Άγιων Αναργύρων, το 2ο Λύκειο Γέρακα, το 14ο δημοτικό Νέου Ηρακλείου, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα Παλλήνης» και το «International School of Athens» της Κηφισιάς.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εκπροσωπηθεί από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών εγκαταστάσεων Σπάρτης.

Τέλος, τις ομάδες εθελοντών θα συμπληρώνουν πέντε σώμα προσκόπων από το 1ο ΣΕΠ Παλλήνης, το 1ο ΣΕΠ Φιλοθέης, το ΣΕΠ Άργους, ΣΕΟ Ραφήνας και Αεροπρόσκοποι Πεύκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ