ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου

Η Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου
INTIME SPORTS

Ο ιδρυτής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης Τζορτζ Χιρς και η κορυφαία μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Φλόρενς Κίπλαγκατ άναψαν το βωμό. Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στα ογδόντα του χρόνια ο Τζορτζ Χιρς, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία του Μαραθωνίου, τα έχει δει όλα. Είχε την τιμή να ανάψει το βωμό στην ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου στην πόλη του Μαραθώνα.

Η συγκίνηση ήταν εμφανής στο πρόσωπο του, στις κινήσεις του. Ο Χιρς, εκ των ιδρυτών του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Μαραθωνίου στον κόσμο, συνοδευόμενος από την παγκόσμια ρέκορντγουμαν του ημιμαραθωνίου, Φλόρενς Κίπλαγκατ πήραν τη δάδα από τα χέρια της προέδρου του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Βούλα Κοζομπόλη.

Ανέβηκαν σιγά σιγά τα σκαλοπάτια και άναψαν το βωμό. Στη συνέχεια το "φως" του Μαραθωνίου δόθηκε στο Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ και τον επόμενο χρόνο θα "φωτίζει" τις προσπάθειες των μαραθωνοδρόμων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν φέτος να γίνει η αφή της Φλόγας στο χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, αλλά στην ιστορική αφετηρία.

Νωρίτερα είχε γίνει το τελετουργικό στον Τύμβο με λίγα πλάνα να μεταδίδονται από τη ΝΕΡΙΤ. Από την αφετηρία στο Μαραθώνα θα πάρουν εκκίνηση την Κυριακή (9/11) περισσότεροι από 13.000 δρομείς. Συνολικά 35.000 δρομείς θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο, στους αγώνες των 5 και 10 χλμ. και στους υπόλοιπους αγώνες.

Την εξέλιξη του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μέσω live streaming από το Sport24.gr. Το live θα ξεκινήσει από τις 07.30 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ