ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η "συγγνώμη" των διοργανωτών

Η "συγγνώμη" των διοργανωτών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μέτρηση της διαδρομής.

H Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους χιλιάδες δρομείς που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση της 10ης Οκτωβρίου, σχετικά με τη μέτρηση της μερικά τροποποιημένης νέας διαδρομής του, τα παρακάτω:

Η διοργάνωση διεξήχθη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IAAF και της AIMS, στέφθηκε από οργανωτική επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γεγονός που αναδεικνύει την ικανότητα του διοργανωτή φορέα, των στελεχών της Οργανωτικής και της Τεχνικής Επιτροπής, καθώς και την ικανότητα των υποστηρικτικών θεσμικών και εθελοντικών φορέων, που ως ένας άνθρωπος συνεργάστηκαν και παρήγαγαν αυτό το αποτέλεσμα.

Η νέα διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, μετρήθηκε από τον επίσημο μετρητή της IAAF κ. Γιώργο Δούση, τo Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και έλαβε κωδικό πιστοποίησης IAAF/AIMS: GRE/2015/033/JFD0820 A στις 31 Μαρτίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης σύσκεψης εκπροσώπων της Τεχνικής Επιτροπής μας με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων δρομέων, αποφασίστηκε η τροποποίηση μέρους της διαδρομής.

Ως διεθνής διοργάνωση, αδειοδοτημένη από τις υπερκείμενες αρχές και σεβόμενη απόλυτα τους Ελληνικούς και Διεθνείς Κανονισμούς Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμων επί δημοσίας οδού και σε απόλυτη συνεργασία με την Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) προσκάλεσε τον κ. Δούση για την πιστοποίηση της εν λόγω τροποποίησης. Ο κ. Δούσης αποδέχθηκε την κλήση μας παρά τον επαγγελματικό φόρτο που αντιμετώπιζε, γεγονός που τον τιμά ιδιαίτερα.

Η πολύπλοκη διαδικασία της μέτρησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Οκτωβρίου, επειγόντως, λόγω της ανάγκης για τροποποίηση της διαδρομής και αδυναμίας πραγματοποίησης της μέτρησης κάποια άλλη στιγμή και πάντως έγκαιρα. Η πιστοποίηση θα ακολουθούσε, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της μέτρησης.

Ενώ βρισκόταν εκτός Ελλάδας, με αδυναμία ενημέρωσης της Ο.Ε., ο κ. Δούσης διαπίστωσε σφάλμα στη μέτρηση. Επιστρέφοντας από το εξωτερικό την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και επεξεργαζόμενος εκ νέου τα στοιχεία της μέτρησής του, επιβεβαίωσε το σφάλμα και σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ώρα 04:20 π.μ., ενημέρωσε επίσημα για όλα τα παραπάνω την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και την Επιτροπή Δρόμων του ΣΕΓΑΣ, αφού αμέσως προηγουμένως ενημέρωσε επίσης τον διοικητικό προϊστάμενό του στην IAAF / AIMS, κ. J.F. Delasalle.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και αμέσως μόλις η Διοργάνωση έλαβε την εν λόγω επίσημη ενημέρωση, συνήλθε σε σύσκεψη η Οργανωτική Επιτροπή με τα αρμόδια στελέχη της Τεχνικής Επιτροπής και αποφάσισε την επαναμέτρηση της διαδρομής του ημιμαραθωνίου από τον κ. Γιώργο Δούση, τον οποίον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, ώστε να προβεί στην ακριβή ενημέρωση των δρομέων, προς αποκατάσταση του ζητήματος που προέκυψε και για το οποίο λυπούμαστε πολύ.

Επίσης, η Διοργάνωση θα εξετάσει σε νέα σύσκεψη το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσης της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως διαδρομή υψηλών προδιαγραφών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους συμμετέχοντες δρομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ