ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η σωστή προπόνηση πριν τον Μαραθώνιο

12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" EUROKINISSI SPORTS

O Stoiximan.gr 13ος Διεθνή Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" πλησιάζει και το Sport24.gr σου δίνει τα κατάλληλα tips για να τερματίσεις... στο σωστό χρόνο.

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε έχεις ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία σου για τον Stoiximan.gr 13ος Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκη "Μέγας Αλέξανδρος" που διεξάγεται την Κυριακή 1η Απριλίου, είτε το σκέφτεσαι για να ξεκινήσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα κατάλληλα tips προκειμένου να μας... βγάλεις ασπροπρόσωπους και να τερματίσεις σε καλό χρόνο, είτε τη μεγάλη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, είτε τις μικρότερες.

Όπως και να έχει, η προπόνηση είναι πάνω κάτω η ίδια για όλες τις αποστάσεις. Περίπου ένα μήνα πριν τον μαραθώνιο (τώρα δηλαδή) μπορείς να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου και να προπονηθείς σε όσο μεγαλύτερες αποστάσεις μπορείς.

Όσον προχωρούν ωστόσο οι εβδομάδες, καλό θα ήταν να μειώσετε την ένταση των προπονήσεων. Αποφύγετε τις μεγάλες μακροχρόνιες και έντονες προσπάθειες. Ακούστε το σώμα σας και ειδικά την τελευταία εβδομάδα, αποφύγετε τις περιττές προπονήσεις.

Την εβδομάδα πριν τον Μαραθώνιο χρειάζεστε απλώς συντήρηση και να κρατήσετε δυνάμεις για το μεγάλο event. Η γυμναστική με βάρη τις τελευταίες ημέρες δεν θα σας βοηθήσει, γι' αυτό προτιμότερο είναι να επιλέξετε αερόβιες ασκήσεις.

Παράλληλα, την προηγούμενη του αγώνα αποφύγετε την αδράνεια. Για ενεργητική ξεκούραση και για έναν καλύτερο ύπνο, κάντε περίπου 20-30 λεπτά τρέξιμο και στη συνέχεια ανοίγματα και διατάσεις.

Τέλος, σημαντική συμβουλή και κρατήστε την. Δύο ημέρες πριν τον αγώνα κάντε πλήρη ξεκούραση. Εφόσον λοιπόν ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνή Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" κάνει εκκίνηση την Κυριακή 1η Απριλίου, η Παρασκευή 30 Μαρτίου είναι η δική σας ημέρα ξεκούρασης.

Ραντεβού λοιπόν στην εκκίνηση του αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ