ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η Ράνια Ρεμπούλη δίνει συμβουλές για τον Stoiximan.gr Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Η Ράνια Ρεμπούλη δίνει συμβουλές για τον Stoiximan.gr Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Η Ράνια Ρεμπούλη μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου, σας καλεί στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" και δίνει οδηγίες σε όσους τρέξουν στον αγώνα.

Οι μεγάλες αποστάσεις δεν την λυγίζουν. Αντιθέτως, αποτελούν την ειδικότητα της. Η Ράνια Ρεμπούλη στα 28 της χρόνια έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, ενώ πέρσι και φέτος έχει κάνει κάτι το αξιοσημείωτο αφού κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στον Ημιμαραθώνιο.

Η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της "σφραγίστηκε" την περασμένη Κυριακή όταν με 1.19.44 τερμάτισε πρώτη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα και φέτος να νικήσω στον Ημιμαραθώνιο και να διατηρήσω τον τίτλο μου. Παράλληλα, πριν λίγους μήνες είχα νικήσει και τον Μαραθώνιο της Αθήνας οπότε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έκανα το νταμπλ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα" μας τόνισε αρχικά για τη σημαντική της επιτυχία.

6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αναφερόμενη στον αγώνα τόνισε: "Ήταν ένας ωραίος αγώνας πρώτα απ' όλα. Ο κόσμος αγαπάει τους αγώνες και αυτό φάνηκε από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου για να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Γενικότερα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια το δρομικό κίνημα έχει ανέβει αρκετά με αποτέλεσμα να βλέπουμε πάρα πολλές συμμετοχές σε όλους του αγώνες".

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι ένας από τους πολλούς δρομικούς αγώνες που γίνονται στη χώρα μας με το δρομικό κίνημα να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα νούμερα των συμμετοχών να προκαλούν ζάλη. Πόσο όμως αυτό βοηθάει τους Έλληνες δρομείς; "Πλέον έχουμε πάρα πολλούς αγώνες Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους αθλητές αφού μπορούμε να κάνουμε τα τεστ μας για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αντί να κάνουμε μία ακόμα προπόνηση συμμετέχουμε σε έναν αγώνα και αυτό μας βοηθάει πρώτα απ' όλα για να βγάλουμε μία καλή επίδοση και κατά δεύτερον για να βρούμε το ρυθμό μας για τις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Σίγουρα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε όλους τους αγώνες αφού ο Μαραθώνιος και ο Ημιμαραθώνιος δεν είναι και λίγα χιλιόμετρα. Οπότε επιλέγουμε τους αγώνες θα πάμε ανάλογα με το πρόγραμμα που υπάρχει.

Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει σημαντικά και η παρουσία μεγάλων χορηγών. Η βοήθεια των χορηγών είναι καθοριστική ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση στους αγώνες. Πρέπει να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε για τη συνεισφορά τους στο δρομικό κίνημα αφού βοηθούν στην εξάπλωση του".

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ STOIXIMAN.GR 12ΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Η Ράνια Ρεμπούλη δίνει συμβουλές για τον Stoiximan.gr Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

"Επόμενη συμμετοχή μου σίγουρα θα είναι στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ". Μαζί με τον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι οι δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις στη χώρα μας και εγώ θα αγωνιστώ στα 5 χλμ μαζί με την Stoiximan Running team. Από όσο γνωρίζω και φέτος θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση οπότε αυτό από μόνο του είναι κάτι το ευχάριστο" μας είπε μεταξύ άλλων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη της ζητήσουμε τις συμβουλές της για όσους τρέξουν. Αρχικά, αναφερθήκαμε στην προετοιμασία με 28χρονη δρομέα να τονίζει: "Θα πρέπει να κοιτάξουν πρώτα απ' όλα να κοιτάξουν τον καιρό ώστε να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Επειδή σιγά σιγά ανοίγει ο καιρός το καπέλο, τα γυαλιά και η αντηλιακή είναι από τα απαραίτητα. Τις προηγούμενες ημέρες θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά ώστε να είναι φουλ ενυδατωμένος, ενώ θα πρέπει να έχει μαζί του και τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες. Σε ό,τι αφορά τη διατροφή θα πρέπει να έχει καταναλώσει αρκετούς υδατάνθρακες για να έχει ενέργεια ώστε να αποδώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε και στη διαδρομή του αγώνα, αλλά και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι δρομείς για να τερματίσουν. "Τη διαδρομή δεν την έχω τρέξει, όμως γνωρίζω για αυτή. Σε σχέση με την αντίστοιχη της Αθήνας είναι πιο εύκολη αφού είναι μια πιο επίπεδη διαδρομή. Η συμβουλή που θα ήθελα να τους δώσω είναι μέχρι τα μισά της διαδρομής να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και στη συνέχεια να αρχίζουν να ανεβάζουν το ρυθμό τους".

Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε

Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στους στόχους της για τη φετινή χρονιά και τους επόμενους αγώνες που θα τρέξει. "Τώρα θα τρέξω στα 5χλμ με την Stoiximan.gr στη Θεσσαλονίκη και μετά στις 23 Απριλίου θα πάω στο Αμβούργο για να τρέξω στον Μαραθώνιο με στόχο να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Αυτός είναι και ο μεγάλος του στόχος για φέτος αφού θέλω να βρεθώ τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ελπίζω να καταφέρω να πιάσω το όριο από τον αγώνα του Αμβούργου".

Ο επίλογος της κουβέντας μας ήρθε από την Ράνια Ρεμπούλη η οποία ήθελε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που τη στηρίζουν: "Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου τη Stoiximan, το κατάστημα της Adidas στη Ρόδο, την Bionat, την Terranova και την Garmin. Δεν γίνεται να μην ευχαριστήσω αυτές τις εταιρίες γιατί η βοήθεια τους είναι πολύτιμη για εμάς. Πρέπει να τους αναφέρω γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε και εμείς να συνεχίσουμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ