ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η Γλυκερία Σκάγκου ονειρεύεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η 12χρονη Γλυκερία Σκάγκου, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στα 5χλμ του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, μίλησε για την επιτυχία της και για τους στόχους της. (VIDEO)

Δίχως αμφιβολία ήταν η έκπληξη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Ο λόγος για τη 12χρονη Γλυκερία Σκάγκου η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Η 12χρονη αθλήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα.

Η νεαρή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Η Γλυκερία Σκάγκου μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ για τα όνειρά της και τη μεγάλη της επιτυχία στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Αρχικά για το γεγονός ότι κατέκτησε την τρίτη θέση είπε: "Είμαι χαρούμενη. Δεν το περίμενα ότι θα καταφέρω να τερματίσω τρίτη. Παρ' όλα αυτά ήταν αρκετά δύσκολος ο αγώνας. Εξαιτίας της βροχής ο δρόμος ήταν ολισθηρός αλλά τα καταφέραμε".

Για την προετοιμασία της για τον αγώνα: "Τηρούσα τις οδηγίες του προπονητή μου, ξεκουραζόμουν αρκετά και πιστεύω ότι μου βγήκαν σε καλό"

Για τις προπονήσεις της: "Κάνω προπόνηση με τον κ. Χαραμή εδώ και 2.5 χρόνια. Περνάμε όμορφα στις προπονήσεις με τα άλλα παιδιά και χαίρομαι που πηγαίνω".

Για το στόχο που έχει για το μέλλον: "Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να είμαι υγιής. Πιστεύω το όνειρο κάθε αθλητή είναι να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας και να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε έναν αγώνα στο εξωτερικό"

Για το εάν θα ήθελε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και εάν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει: "Πιστεύω ότι με δουλειά θα τα καταφέρω. Για μένα το τρέξιμο είναι όλη μου η ζωή. Από τη ζωή που ξυπνάω σκέφτομαι την προπόνηση και πότε θα πάω να τρέξω".

Για το εάν θεωρεί ότι έχει κάνει πολλές θυσίες: "Όχι, το τρέξιμο είναι κάτι που αγαπάω και δεν θα το άλλαζα με τίποτα άλλο".

Για την αθλήτρια που έχει πρότυπο: "Πρότυπο μου είναι η Ράνια Ρεμπούλη. Τη βλέπω στις προπονήσεις που προσπαθεί και θέλω να της μοιάσω"

Για το τι θα ήθελε να πει στους συμμαθητές της για να τους κάνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό: "Θα ήθελα να τους πω να αφήσουν τα τάμπλετ στην άκρη και να αρχίσουν, αν όχι να τρέχουν, να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα με την οικογένεια τους και να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο αγώνα που είναι σαν γιορτή"

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ