ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η ανάπτυξη των Μαραθωνίων στο επίκεντρο του Συμποσίου της AIMS

Η ανάπτυξη των Μαραθωνίων στο επίκεντρο του Συμποσίου της AIMS
EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (11/11) το 11ο Συμπόσιο της AIMS, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton. Το θέμα του φετινού συμποσίου σχετίστηκε με την αναπτυξιακή πολιτική.

Το θέμα του φετινού συμποσίου σχετίστηκε με την αναπτυξιακή πολιτική και την οικονομία και είχε τίτλο "Αναπτύσσοντας τον αγώνα σας μέσω της ανάπτυξης της δρομικής αγοράς στην περιοχή σας". Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, κεντρικοί ομιλητές και άλλοι συμμετέχοντες παρουσίασαν και συζήτησαν διάφορα θέματα, με σκοπό να προσφέρουν χρήσιμες ιδέες, λύσεις και πρακτικές στους διοργανωτές αγώνων.

Ο πρόεδρος του Συμποσίου, ο Χορστ Μίλντε, ήταν εκείνος που καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Μαραθωνίων που παρευρέθηκαν σε αυτό, ευχαρίστησε όλους που βοηθούν και φυσικά αναφέρθηκε στο θέμα του Συμποσίου.

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανταλλάσσουμε απόψεις και να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ώστε να πηγαίνουμε τους αγώνες ένα βήμα πιο μπροστά", είπε κατά διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στον χαιρετισμό του: "Πριν από δέκα χρόνια ξεκινήσαμε αυτή την περιπέτεια. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να γίνεται καλύτερο το Συμπόσιο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτό που κάνουμε στο Συμπόσιο είναι ο κάθε ένας από τους ομιλητές να μεταφέρει τις εμπειρίες του και ουσιαστικά να δίνει ιδέες στους υπολοίπους. Φυσικά, κάθε Μαραθώνιος είναι διαφορετικός για πολλούς λόγους. Η Αθήνα είναι η γενέτειρα του Μαραθωνίου και για αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ".

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού, κ. Σπύρος Πάντζας, είπε: "Το συμπόσιο της AIMS προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία σε εκπροσώπους των Μαραθωνίων από όλο τον κόσμο να ανταλλάξουν ιδέες και να βοηθήσουν στην βελτίωση των Μαραθωνίων".

Η Διευθύντρια Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ, Ιουλία Κουρεμένου, τόνισε: "Στον ΕΟΤ θεωρούμε ότι η συμμετοχή και η παρουσία μας στο Συμπόσιο είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού πρόκειται για έναν εποικοδομητικό διάλογο στον οποίο ανταλλάσσουμε ιδέες για τους αγώνες που μπορούν να βοηθήσουν το «προϊόν» μας".

Στη συνέχεια στο πάνελ πέρασαν εκπρόσωποι από κορυφαίους Μαραθωνίους όλου του κόσμου οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις του επί του θέματος και παράλληλα παρουσίασαν τα όσα κάνουν στις δικές τους διοργανώσεις, αλλά και ο διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Μάκης Ασημακόπουλος.

Ανάμεσα σε εκείνα που ξεχώρισαν ήταν το ιδιαίτερο σύστημα βαθμολόγησης του Run Czech, αλλά και οι ενέργειες που κάνουν οι διοργανωτές των υπολοίπων αγώνων με στόχο την εισχώρηση του δρομικού κινήματος στην κοινωνία. Αυτό αποτελεί και το βασικό στοιχείο, σύμφωνα με τους ομιλητές, ώστε να μπορέσει ένας Μαραθώνιος να γιγαντωθεί και να εδραιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ