ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα για τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ". Περισσότεροι από 21.000 εγγεγραμμένοι δρομείς βρίσκονται σήμερα, Κυριακή (1/04), στην εκκίνηση.

Με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης, που περιλάμβαναν τη Λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου και παραδοσιακούς χορούς από 500 και πλέον μέλη πολιτιστικών συλλόγων στην Πλατεία του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κορυφώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (31/03) οι ετοιμασίες για τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Περισσότεροι από 21.000 εγγεγραμμένοι δρομείς βρίσκονται σήμερα, Κυριακή (1/04), στην εκκίνηση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά την τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, όπου το βωμό άναψε ο πανελληνιονίκης της κωπηλασίας με τον Ν.Ο. Γιαννιτσών Κωνσταντίνος Λεωνίδης, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου, η Φλόγα ξεκίνησε στις 11:30 τη διαδρομή της προς τη Θεσσαλονίκη, περνώντας διαδοχικά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την κεντρική πλατεία Πέλλας, την κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, όπου την υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χαλκηδόνας κ. Αλέξανδρος Μανάκης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (Τόψιν) και στην πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου.

Ακολούθησε η υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας, την κεντρική πλατεία Σίνδου, όπου την παρέλαβαν εκπρόσωποι του Δήμου Δέλτα, την πλατεία Ποντίων του δημοτικού διαμερίσματος Διαβατών, την κεντρική πλατεία του Κορδελιού, την πλατεία Ευόσμου, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού - Εύοσμου, κ. Πέτρος Σούλας, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και την Πλατεία Επταλόφου, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην συνέχεια, η Φλόγα κατευθύνθηκε προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αλέξανδρος Τσαξιρλής, πέρασε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διέσχισε τις οδούς Τσιμισκή και Σαλαμίνος και πέρασε από την από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον τελικό της προορισμό.

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές ήρθαν στην τελική ευθεία, όπου τη Φλόγα μετέφεραν διαδοχικά πρωταθλητές στίβου του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης, προτού η εκπρόσωπος του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) παραδώσει τη δάδα στον Δημήτρη Κυριακίδη, τον γιο του θρυλικού Στέλιου Κυριακίδη, ο οποίος άναψε τον βωμό στην Πλατεία του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στο βωμό, όπου θα παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό όλων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες της Κυριακής (01/04), περισσότερα από 500 μέλη από 50 και πλέον πολιτιστικούς συλλόγους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό θέαμα, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ