ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Γουίλ Παλσί: Θα τρέξει 52 Ημιμαραθωνίους μέσα σ’ ένα χρόνο!

Γουίλ Παλσί: Θα τρέξει 52 Ημιμαραθωνίους μέσα σ’ ένα χρόνο!

Η μοναδική περίπτωση του Γάλλου δρομέα, Γουίλ Παλσί, ο οποίος θα τρέξει 52 Ημιμαραθωνίους μέσα σ’ ένα χρόνο. Τι δήλωσε ο ίδιος για το απίστευτο κατόρθωμά του.

Η παγκοσμιότητα του δρομικού κινήματος και του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης βρίσκει την ιδανική έκφρασή του στο πρόσωπο του Γάλλου Γουίλ Παλσί, ο οποίος τρέχει έναν Ημιμαραθώνιο κάθε εβδομάδα, με στόχο να ολοκληρώσει το 2016 με 52 συμμετοχές σε ισάριθμους αγώνες 21,1 χλμ., σε πέντε ηπείρους!

Κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκει τον Γάλλο δρομέα σ’ έναν διαφορετικό προορισμό, να τρέχει σ’ έναν νέο Ημιμαραθώνιο, ζώντας καινούργιες συγκινήσεις και στέλνοντας μηνύματα ζωής, αφού μέσα από την προσπάθειά του, την οποία ονόμασε ‘YesWillCan2016’, θέλει να αφυπνίσει συνειδήσεις.

"Στόχος μου είναι να ενημερώσω, να εμπνεύσω και να προσφέρω, μέσα από την προσπάθειά μου σ’ αυτό το πρότζεκτ, το οποίο ονόμασα ‘YesWillCan2016’ και περιλαμβάνει την συμμετοχή μου σε 52 Ημιμαραθωνίους σε ισάριθμες εβδομάδες, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αφορμή ήταν η απώλεια του θείου μου, λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

Με έκανε να σκεφτώ ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την αγάπη μου για το τρέξιμο και για τα ταξίδια, έτσι ώστε να υπηρετήσω έναν ανώτερο σκοπό: Να εμπνεύσω τον κόσμο να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να ενισχύσω την προσπάθεια του φιλανθρωπικού ιδρύματος ‘Fondation du Souffle’, που βοηθά ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα", δήλωσε ο Γάλλος δρομέας και συμπλήρωσε:

"Βρίσκομαι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή μου σ’ αυτόν τον ξεχωριστό, νυχτερινό αγώνα δρόμου θα είναι μια μοναδική εμπειρία! Έμαθα ότι κάθε χρόνο σημειώνεται νέο ρεκόρ συμμετοχών σ’ αυτή τη διοργάνωση και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, επειδή αποδεικνύει ότι ο κόσμος παίρνει το σωστό μήνυμα".

Μάλιστα, ο Γουίλ Παλσί δεν θα τρέξει μόνος του στον αποψινό Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, αφού μαζί του βρίσκεται η Ελληνοαυστραλέζα φίλη του, Άντζελα, με την οποία γνωρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες σ’ έναν Ημιμαραθώνιο στην Αυστραλία και έδωσαν ραντεβού να ξανασυναντηθούν στη Θεσσαλονίκη για τον «Νυχτερινό»!

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Γάλλου δρομέα θα βρείτε στην σελίδα του πρότζεκτ ‘YesWillCan2016’ στο Facebook.

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ