ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Γιορτή στο κέντρο της πόλης με τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Γιορτή στο κέντρο της πόλης με τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μεγάλη συμμετοχή από δρομείς όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας το πρωί της Κυριακής (20/3).

Το ρολόι έδειχνε 11.45 ακριβώς όταν ένα ορμητικό και πολύχρωμο ποτάμι ανθρώπων κάθε ηλικίας πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας για να δώσει δυναμικό «παρών» στον αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς τη BMW Hellas και την Aegean.

Οι δρομείς χάρηκαν τον ηλιόλουστο καιρό και υποδέχτηκαν την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 15.41 που εκπροσωπούσε τον ΑΟ Μυκόνου. Μετά τη νίκη του μας είπε: «Κατάφερα να νικήσω για δεύτερη συνεχή χρονιά σε έναν δύσκολο αγώνα με πολύ έντονο συναγωνισμό, καθώς οι αθλητές που ανέβηκαν μαζί μου στο βάθρο είναι οι πρωταθλητές στα 800 και τα 1.500μ. Ο Ημιμαραθώνιος κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος και συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης. Ο στόχος μου είναι η διάκριση στα 5.000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Κώστας Νακόπουλος με χρόνο 16.15 του Γ.Σ. Τρικάλων, ο οποίος μετά τον τερματισμό δήλωσε: «Συμμετείχα για πρώτη φορά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Η συμμετοχή στα 1.500 μ. στο Άμστερνταμ είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς που ξεκίνησε καθώς η διάκριση εκεί είναι πιο εφικτή λόγω του ότι απουσιάζουν αθλητές από την Αφρική».

Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος με χρόνο 16.47 από το Outrun «Συμμετέχω κάθε χρόνο στον αγώνα, το 2013 και το 2014 κατάφερα να νικήσω. Ο καιρός δεν ήταν τόσο ευνοϊκός. Ξεκινάμε την περίοδο του ανοικτού στίβου και φιλοδοξία μου είναι η διάκριση στα 5 και 10 χλμ», μας είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 17.59 «Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, η ανηφόρα της Πανεπιστημίου είναι και το δυσκολότερο αλλά κατάφερα με σωστό καταμερισμό δυνάμεων να τερματίσω πρώτη. Είμαι προπονήτρια στίβου και μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ προπόνησης δικής μου και των άλλων. Στόχος μου είναι τα 5.000 χλμ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», μας είπε μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

Δεύτερη στις γυναίκες τερμάτισε η Ροδαμά Λαγονίδου με 19.05 από τη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής. «Πρώτη φορά τρέχω σε αυτή τη διαδρομή. Θα προσπαθήσω να φτάσω το όριο των 18 λεπτών. Θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», μας είπε.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη με 21.07 από το Athens Triathlon Team. «Σπουδάζω το τέταρτο έτος ΤΕΙ Φυσιοθεραπείας. Το αγώνισμα μου είναι τα 800 και τα 1.500 μ. και δεν θα μπορούσα να λείπω από την μεγάλη γιορτή της Αθήνας», δήλωσε λίγο πριν παραλάβει το μετάλλιο της.

Δρομείς, διοργανωτές και φίλοι του δρομικού κινήματος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Μάρτιο, στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ