ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έχασε το πόδι της μετά από 17 επεμβάσεις

Έχασε το πόδι της μετά από 17 επεμβάσεις

Η 27χρονη Ρεμπέκα ΝτιΜαρτίνο είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά τη ζωή της ενάμισι χρονο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Την 15η Απριλίου το 2013 ο Πιτ ΝτιΜαρτίνο και η μνηστή του, Ρεμπέκα Γκρέγκορι περίμεναν μαζί με τον 6χρονο γιο της, τον Νόα τη μητέρα του Πιτ να τερματίσει στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που εξερράγησαν δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί από τα αδέρφια Τσαρνάεφ. Οι τρεις τους ήταν ανάμεσα στους 264 τραυματίες. Τρεις άνθρωποι δεν ήταν το ίδιο τυχερή και έχασαν τη ζωή τους.

Ο Πιτ και η Ρεμπέκα τραυματίστηκαν σοβαρά, ο Νόα ευτυχώς δεν είχε σοβαρά τραύματα. Μετά από αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο ο Πιτ και η Ρεμπέκα κατάφεραν να συνεχίσουν τη ζωή τους και μάλιστα παντρεύτηκαν σε μια τελετή που καλύφθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η δική τους είναι από τις δυνατότερες ιστορίες αγάπης.

Η Ρεμπέκα ΝτιΜαρτίνο πλέον έχει υποβληθεί σε 17 χειρουργικές επεμβάσεις σε διάστημα 18 μηνών, προκειμένου να καταφέρει να σώσει το αριστερό πόδι της. Δεν στάθηκε δυνατό και την περασμένη Δευτέρα (10/11) ξαναμπήκε στο χειρουργείο για να της ακρωτηριάσουν το πόδι. Είναι το 17ο άτομο ανάμεσα στους τραυματίες της Boylston Street που χάνει το πόδι του.

" Το γεγονός πως μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή εκείνη τη μέρα είναι κάτι που δεν θα πάρω ποτέ ως δεδομένο. Αν χρειαστεί να χάσω το πόδι μου στην πορεία ας είναι, γιατί βρίσκομαι ακόμα εδώ. Ακόμα και αν δεν θα μπορώ να περπατήσω για λίγο, είναι ένα βήμα μπροστά. Μια καινούργια αρχή για μένα", δήλωσε η 27χρονη Ρεμπέκα, προσθέτοντας ' ένα πόδι είναι μόνο, τίποτα άλλο".

Με ένα μήνυμα στο Facebook ενημέρωσε για την απόφαση της. " Σήμερα είναι η μέρα που αποχαιρετώ ό,τι με κρατάει πίσω και κερδίζω ξανά τη ζωή μου. Υπέροχο συναίσθημα". Συνοδευόταν και με μια φωτογραφία του ποδιού της όπου είχε γράψει "δεν φταις εσύ, εγώ".

Έχασε το πόδι της μετά από 17 επεμβάσεις

Ένα 24ωρο μετά την επέμβαση επέστρεψε στο Facebook και γράφει σε ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα: " Όσο κοιτάζω κάτω, βλέπω πως δεν έχω πια το πόδι μου, αλλά δεν υπάρχει ίχνος στεναχώριας στην καρδιά μου. Αυτό που φοβόμουν και περίμενα μετά τον Απρίλιο του 2013 τελείωσε και τώρα με περιμένει το επόμενο κεφάλαιο".

Έχασε το πόδι της μετά από 17 επεμβάσεις

Ο επόμενος στόχος της είναι η συμμετοχή στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2015 με το καινούργιο πρόσθετο μέλος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ