ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έτοιμος για νταμπλ ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ 33ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ- ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ  ΑΘΛΗΤΩΝ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ 33ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ- ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ EUROKINISSI

Έτοιμος να σπάσει ένα διπλό ρεκόρ στις 12 Νοεμβρίου είναι ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός. Περισσότεροι από 51.000 δρομείς δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Έτοιμος να σπάσει ένα διπλό ρεκόρ στις 12 Νοεμβρίου 2017 είναι ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός. Περισσότεροι από 51.000 δρομείς δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, ενώ φετινό στοίχημα της διοργάνωσης είναι να σημειωθεί και ρεκόρ θεατών που θα λάβουν μια θέση στις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια εκείνων που δίνουν μάχη να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Η σπουδαία διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο φέρει την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, με ανανεωμένο πρόσωπο και λογότυπο - «Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός»- θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα τρέξουν τόσο στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.

Για πρώτη φορά φέτος δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες - που συμμετείχαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο και Πάτρα. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 3χλμ με ώρα εκκίνησης 10:35 και σημείο εκκίνησης επί της Λ. Βας Σοφίας στο ύψος του του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η 35η διοργάνωση, που αποδεικνύει με την αθρόα συμμετοχή των δρομέων σε όλες τις διαδρομές ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα διαρκώς γιγαντώνεται κι ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός είναι το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και από τα μαζικότερα στην Ευρώπη, συνοδεύεται, όπως κάθε χρόνο, από παράλληλα γεγονότα, άρρηκτα δεμένα όμως με τον αγώνα της Κυριακής.

Οι κορυφαίοι δρομείς για το 2017 θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η AIMS το βράδυ της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου, θα τελεστεί η Αφή της Μαραθώνιας Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου για να φωτίσει τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό και να ταξιδέψει σε Μαραθωνίους ανά τον κόσμο.

Οι ατομικές εγγραφές για τους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ ολοκληρώθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα ανακοίνωσής τους καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει για τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και για τον Μαραθώνιο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.athensauthenticmarathon.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ