ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Εντυπωσιασμένα τα ξένα ΜΜΕ από τον Νυχτερινό Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιασμένα τα ξένα ΜΜΕ από τον Νυχτερινό Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μεγαλύτερη νυχτερινή αθλητική γιορτή όλων των εποχών, που στήθηκε το Σάββατο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστές 21.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών.

Η βροχή δεν πτόησε τους χιλιάδες συμμετέχοντες στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, τρέχοντας, περπατώντας, μοιράζοντας θετική ενέργεια και χαμόγελα.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης κατάφερε να συνδυάσει μεγάλες αθλητικές επιδόσεις και μαζική συμμετοχή δρομέων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι, παρά την έντονη βροχόπτωση, η διοργάνωση συνοδεύτηκε από ρεκόρ αγώνων τόσο στον Ημιμαραθώνιο των ανδρών, όσο και σε αυτόν των γυναικών.

Πολλοί μαραθωνοδρόμοι υψηλού επιπέδου, εξάλλου, επέλεξαν τον «Νυχτερινό» ως το τελευταίο δυνατό τεστ ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Εκτός από τις υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις, εξάλλου, μοναδικό επίτευγμα αποτέλεσε η μαζική συμμετοχή. Σε μία δυσμενή οικονομική περίοδο για τη χώρα, με πολλούς δρομείς να δυσκολεύονται να ταξιδέψουν και να διαμείνουν στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των συμμετεχόντων εκτινάχθηκε στα ύψη, με τον τελικό αριθμό των εγγεγραμμένων δρομέων να ανέρχεται στους 21.132 (4.205 στον Ημιμαραθώνιο και 16.927 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.).

Τα σχόλια και τα μηνύματα στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άκρως κολακευτικά, φανερώνοντας τον ενθουσιασμό του κόσμου για τις μαγικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και τη δίψα του για μεγάλα γεγονότα που προάγουν τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ