ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ενίσχυση σε ιδρύματα μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ενίσχυση σε ιδρύματα μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Σημαντική οικονομική ενίσχυση σε ιδρύματα μέσω του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Η Stoiximan, ως Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, υλοποίησε δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

Αξιοσημείωτη ανταπόκριση από τους δρομείς είχε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», μέσω του οποίου συγκεντρώθηκε και προσφέρθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στους υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της διοργάνωσης με δικές τους ομάδες δρομέων (running teams).

Συνολικά 2.452 από τους δρομείς που συμμετείχαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Κυριακής 3 Απριλίου, επέλεξαν να δηλωθούν στις ομάδες (running teams) των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς και των υποστηρικτών τους, ακολουθώντας την σχετική προτροπή της Οργανωτικής Επιτροπής. Για καθεμιά από αυτές τις συμμετοχές, η Οργανωτική Επιτροπή πρόκειται να προσφέρει ποσό 5 ευρώ από το κόστος εγγραφής.

Επιπλέον, σημαντικά χρηματικά ποσά ενίσχυσης ιδρυμάτων συγκεντρώθηκαν από δράσεις χορηγών, καθώς και άλλων υποστηρικτικών φορέων (θεσμικών και εθελοντικών) της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της ονομαστικής της χορηγίας στη διοργάνωση, η NN Hellas στήριξε για μία ακόμη φορά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και δώρισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του έργου της. Επώνυμοι «Πρεσβευτές» της Ένωσης παρευρέθησαν στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και αγωνίστηκαν με τα χρώματα της NN Running Team. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο αθλητής Αντώνης Βλοντάκης και η σύζυγός του Κορίνα Στεργιάδου, ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη τίμησαν με την παρουσία τους την κορυφαία αθλητική διοργάνωση και διέδωσαν τα μηνύματα της φιλοσοφίας Live Well.

Ενίσχυση σε ιδρύματα μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Η Stoiximan, ως Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, υλοποίησε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, θέλοντας να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά, προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να ρίξουν τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα στους ειδικούς «Κάδους Αλληλεγγύης», μετατρέποντας κάθε μπουκάλι σε ευρώ και προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά των εξής ιδρυμάτων: Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», «ΦΛΟΓΑ», Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί» Βέροια, Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, Κέντρο αποκατάστασης παιδιών και νέων Κρήτης, «Περπατώ» Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες», με το οποίο η Stoiximan έχει αναλάβει τις αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Με την Stoiximan Running Team συμμετείχαν στη διοργάνωση για καλό σκοπό οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Έφη Σφυρή, Αντώνης Σρόιτερ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Ιωάννα Λίλη.

Παράλληλα, οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντικής αιμοδοσίας Bloode (www.bloode.org) και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για τρεις ημέρες, πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Η WIND, Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς για το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ.

Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Χανταμπάκης, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νικολέττα Ράλλη, Μαντώ Γαστεράτου και Τζένη Μελιτά μαζί με φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, συμμετείχε ενεργά στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς». Με την ΙΚΕΑ RUNNING TEAM συμμετείχαν οι πελάτες, οι υπάλληλοι της ΙΚΕΑ, αλλά και διάσημοί μπαμπάδες και μαμάδες, όπως ο Θοδωρής Μαραντίνης, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Μαρία Κορινθίου, ο Γιάννης Αϊβάζης και η Νάνσυ Μαλλέρου.

Ενίσχυση σε ιδρύματα μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση τόσο τους συμμετέχοντες δρομείς, όσο και τα συνεργαζόμενα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς. Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή της για την πολύ μεγάλη επιτυχία του προγράμματος, μέσω του οποίου ενισχύθηκαν οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι έφτασαν φέτος τους 50 σε αριθμό, μέγεθος μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, ήταν οι εξής:

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Λάμψη, Α21 Campaign, Σύνδεσμος Φίλων Ιδρύματος Αγ. Παντελεήμων, ΠΑΣΠΑ - παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, Περπατώ, Praksis, Μέλισσα, Καταφύγιο Γυναίκας, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, ΣυΖΩΗ, Χαμόγελο του Παιδιού, Make-A-Wish Ελλάδος, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής - παράρτημα Θεσσαλονίκης, ΑΡΣΙΣ, ΜΑΖΙ, Άγιος Στυλιανός, Ήφαιστος, Πνοή Ελπίδας, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, ΒηματίΖΩ, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής, Δράση για το Κάτι Άλλο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, Μέριμνα Παιδιού, Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV, ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη, Ζωή με NF, Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας - ΣΑΚΕΚΕ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - παράρτημα Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», ΕΝ.Ο. Greece, Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», Κέντρο ΑΜΕΑ Αρμονία, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Παίδων Τούμπας «Η Ελπίς», Σύλλογος Παρκινσονικών Ελλάδος).

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ