ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ένα εξώφυλλο, 3.000 άνθρωποι

Ένα εξώφυλλο, 3.000 άνθρωποι

Ένα χρόνο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης η πόλη θυμάται. Ένα διάσημο περιοδικό τίμησε τη μνήμη των τριών θυμάτων και των εκατοντάδων τραυματιών

Με μια σειρά εκδηλώσεων η Βοστόνη τίμησε την επέτειο ενός χρόνου από τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου.

Τρεις νεκροί, ανάμεσα τους και ένα αγόρι οκτώ ετών, και περισσότεροι από 260 τραυματίες. Η ζωή των οικογενειών νεκρών, των ανθρώπων που τραυματίστηκαν σοβαρά και βέβαια της ίδιας της περήφανης πόλης, άλλαξε.

Το περιοδικό Sports Illustrated θέλησε να τιμήσει αυτή την επέτειο και στο τεύχος φιλοξενούνται 3.000 κάτοικοι της Βοστόνης, δρομείς, αστυνομικοί, πυροσβέστες, τραυματιοφορείς και ο δήμαρχος Μάρτι Γουόλς. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο (12/4) στις 7 το πρωί στο σημείο του τερματισμού, στη Μπόιλστον Στριτ, το σημείο της τραγωδίας.

Ένα εξώφυλλο, 3.000 άνθρωποι

Φέτος θα τηρηθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Ο φετινός Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4). Θυμίζουμε πως ο Μαραθώνιος της Βοστόνης δημιουργήθηκε στα πρότυπα της κλασικής διαδρομής. Δύο Έλληνες έχουν αναδειχθεί νικητές, ο Πέτρος Τριβουλίδας το 1920 και ο Ελληνοκύπριος Στέλιος Κυριακίδης το 1946.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ