ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έκλεισαν οι συμμετοχές στα 5 και 10 χλμ

Έκλεισαν οι συμμετοχές στα 5 και 10 χλμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εντυπωσιακή ήταν η ζήτηση για τους δρόμους 5 και 10 χλμ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αφού οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε πέντε ώρες.

Εκπληκτική ανταπόκριση από τους δρομείς για την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας! Οκτώ μήνες, πριν τον αγώνα και μέσα σε λίγες ώρες έκλεισαν οι συμμετοχές στα 5 και 10 χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα γίνει φέτος στις 13 Νοεμβρίου.

Οι on line εγγραφές ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι και μέσα σε 5 ώρες συμπληρώθηκαν οι ατομικές συμμετοχές για Έλληνες δρομείς στα 10χλμ ενώ σε 10 ώρες για τις αντίστοιχες συμμετοχές στα 5χλμ.

Για τον απογευματινό αγώνα των 5χλμ υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις όπως και στον Μαραθώνιο.

Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση των δρομέων δείχνει την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που έχει επέλθει στη χώρα μας με την αξιοπιστία και τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης που τηρεί και επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ.

Η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η ποιότητα και ο σεβασμός σε αυτό το ξεχωριστό αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός είναι η μέριμνα της Ομοσπονδίας και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης προς τους δρομείς.

Ευχαριστίες από τον ΣΕΓΑΣ

Ένας ιδιότυπος «αγώνας δρόμου» εξελίχθηκε χθες μέσω της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Αθήνας 2016 με νικητές όσους πρόλαβαν να εγγραφούν επιτυχώς στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ Πρωί.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους δρομείς που «πρόλαβαν» και δήλωσαν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ Πρωί, καθώς οι ατομικές εγγραφές για τους Έλληνες, για τους δύο αυτούς αγώνες έκλεισαν πριν καν συμπληρωθούν 5 ώρες, όσον αφορά το 10άρι, και 10 ώρες, όσον αφορά το πρωινό 5άρι, από την έναρξη της περιόδου εγγραφών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αναζητά πάντα τρόπους να ικανοποιήσει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διοργάνωση, ωστόσο τα όρια συμμετοχής σε όλους τους δρομικούς αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας, και ιδίως τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ Πρωί (τα οποία θεσπίζονται τόσο για λόγους ασφάλειας, πρωτίστως των ίδιων των συμμετεχόντων, όσο και για λόγους ποιότητας των δρομικών αγώνων του ΣΕΓΑΣ) έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν «εκτός» αρκετοί ενδιαφερόμενοι Έλληνες δρομείς.

Ο ΣΕΓΑΣ από πέρυσι, σε μία προσπάθεια να διευρύνει τις ευκαιρίες συμμετοχής στους μικρότερους αγώνες και πιο συγκεκριμένα στα 5χλμ., καθιέρωσε με πολύ δημιουργικότητα τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. Απόγευμα και έτσι παραινεί όλους όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στους πρωινούς αγώνες, αλλά δεν θα ήθελαν να απέχουν από τον Μαραθώνιο Αθήνας 2016, να αδράξουν την ευκαιρία και να εγγραφούν σ' αυτόν τον αγώνα το συντομότερο δυνατόν, γιατί και σ' αυτόν θα συμπληρωθούν τα όρια εγγραφών μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες. Οπότε, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να αργήσουν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για μια θέση στην ξεχωριστή αυτή γιορτή.

Επετειακός ο 34ος ΑΜΑ

Ο φετινός 34ος «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» συμπίπτει με μια σημαντική ιστορική επέτειο. Συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση μαραθωνίου, ενός αγωνίσματος εμπνευσμένου από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα.

Την άνοιξη του 1896, στην πρώτη Ολυμπιάδα, αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Μαραθώνα, στην αφετηρία, για να διανύσουν τη χωμάτινη διαδρομή ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το νήμα έκοψε πρώτος ο Έλληνας αθλητής Σπύρος Λούης, σε μια νίκη που έμεινε στην ιστορία συμβολίζοντας την προσπάθεια, την υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών ορίων, καθώς και την αντοχή. Σημαντικότατη ήταν η παρουσία του έμπειρου, επίσης Έλληνα, δρομέα Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και μαζί με τον Λούη έγιναν οι δύο πρώτοι Ολυμπιονίκες στην ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου.

Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του.

Φέτος συμπληρώνονται, επίσης, 70 χρόνια από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ