ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Αντίστροφη μέτρηση για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ο οποίος θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακή (02/04).

Με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης, που περιλάμβαναν τη Λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου και παραδοσιακούς χορούς από 1.000 και πλέον μέλη πολιτιστικών συλλόγων στην Πλατεία Λευκού Πύργου, κορυφώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (02/04) οι ετοιμασίες για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Περισσότεροι από 21.000 εγγεγραμμένοι δρομείς θα βρεθούν αύριο, Κυριακή (02/04), στην εκκίνηση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, αφού οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν λίγο πριν το κλείσιμο του Κέντρου Εγγραφών.

Μετά την τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, όπου το βωμό άναψε ο μαθητής Δημοτικού και αθλητής ΑΜΕΑ Βαγγέλης Βρόντζος, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου, η Φλόγα ξεκίνησε στις 11:30 τη διαδρομή της προς τη Θεσσαλονίκη, περνώντας διαδοχικά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την κεντρική πλατεία Πέλλας, την κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, καθώς και το Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (Τόψιν).

Ακολούθησε η υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «90 Χρόνων Μνήμης», την κεντρική πλατεία Σίνδου, όπου την παρέλαβε ο Δήμαρχος Δέλτα, κ. Μίμης Φωτόπουλος, την πλατεία Ποντίων του δημοτικού διαμερίσματος Διαβατών, την κεντρική πλατεία του Κορδελιού, την πλατεία Ευόσμου, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού - Εύοσμου, κ. Πέτρος Σούλας, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και την Πλατεία Επταλόφου, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην συνέχεια, η Φλόγα κατευθύνθηκε προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, πέρασε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διέσχισε τις οδούς Τσιμισκή και Σαλαμίνος και πέρασε από την από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον τελικό της προορισμό.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές ήρθαν στην τελική ευθεία, όπου τη Φλόγα μετέφεραν διαδοχικά πρωταθλητές στίβου του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ο Εμπορικός Διευθυντής της Volkswagen κ. Θανάσης Κονιστής, διασχίζοντας τη Λεωφόρο Νίκης. Ακολούθησε πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), κ. Γιώργος Αυγουστίδης, ο οποίος παρέδωσε τη δάδα στον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης και Πρεσβευτή της διοργάνωσης Αντώνη Τσαπατάκη, τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην πορεία προς το Λευκό Πύργο, όπου την Αλεξάνδρειο Φλόγα υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Δημαρέλος και άναψε το βωμό.

Μετά την τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στο βωμό, όπου θα παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό όλων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες της Κυριακής (02/04), περισσότερα από 1.000 μέλη από 50 και πλέον πολιτιστικούς συλλόγους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό θέαμα στην Πλατεία Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.

Παράλληλα, στην Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ - HELEXPO διοργανώθηκε η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα του Μαραθωνίου Δρόμου, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας άλλη μία διάσταση στη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη και η οποία εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ