ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τον 11ο διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Αντίστροφη μέτρηση για τον 11ο διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Στις 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 11ος διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμος. (VIDEO)

Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τελούνται χιλιάδες Mαραθώνιοι, καθιστώντας το αγώνισμα, αυτό με τους περισσότερους συμμετέχοντες στον πλανήτη και τη λέξη “Μαραθώνιος”, τη μόνη κοινή σε όλες τις ομιλούμενες διαλέκτους παγκοσμίως.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. Ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΕ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και με τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσμικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σημασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας, σ΄ όλο τον πλανήτη.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσημο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσμια, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων, ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” είναι για όλους τους συμμετέχοντες μία πολυήμερη εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τα δρομικά αγωνίσματα, θα παρέχει ευκαιρίες για τουρισμό, συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 3 Απριλίου χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο θα τρέξουν στις τέσσερις διαδρομές του αγώνα.

- 08:00 Μαραθώνιος δρόμος, Εκκίνηση: Πέλλα

- 08:45 Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. Εκκίνηση: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

- 12:30 Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. Εκκίνηση: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

- 08:45 1000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Εκκίνηση: Πλατεία Αριστοτέλους

Δείτε το τηλεοπτικό τρέιλερ του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ