ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

72 χρόνια μνήμης του πρωταθλητή

72 χρόνια μνήμης του πρωταθλητή
COPYRIGHT, 2010

Ξαναζωντάνεψε ο ελληνικός μεσοπόλεμος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, όπου ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος (Γ.Α.Σ.) Παιανίας διοργάνωσε τιμητική φιλολογική εσπερίδα αφιερωμένη στο «χρυσό» βαλκανιονίκη, ολυμπιακό αθλητή, κοινωνικό αγωνιστή και δημοσιογράφο Γιάννη Σκιαδά.

Ο κεντρικός ομιλητής Ευάγγελος Ανδρέου παρουσίασε τη μορφή του μεγάλου πρωταθλητή μέσα στο περίγραμμα της λαμπρής πνευματικής και πολιτικής δεκαετίας του ’30 όπου και ιδρύθηκε ο θεσμός των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου με τα αθλητικά ινδάλματα που μεσουράνησαν όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Στην έναρξη της εσπερίδας, ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Κυριάκος Αξαρλής αναφέρθηκε επιγραμματικά στο νόημα του τιμητικού μέρους της βραδιάς για μιάν ελάχιστη συμβολή στην ανάπτυξη ευγενούς πνεύματος αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους, που με φιλοπονία και θερμό ζήλο υπηρέτησαν τον ελληνικό αθλητισμό ανεβαίνοντας πλειστάκις στο βάρθο του νικητή, καθιστάμενοι αγωνιστικά υποδείγματα φυσικών επιδόσεων αλλά και αθλητικού ήθους. Ακολούθησε η επίδοση Διπλωμάτων τιμής στους κορυφαίους πρωταθλητές της ποδηλασίας Γιώργο Πρίφτη και του ακοντισμού Θανάση Περιστέρη.

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο πρώην Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Καθηγητής της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και ο βυζαντινομουσικός μελουργός και χοράρχης Γιώργος Χατζηχρόνογλου, παλαιός πρωταθλητής του Δεκάθλου και προπονητής στίβου των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Κύπρου.

Τη βραδιά έκλεισε η φωνή της Ράνιας Βισβάρδη σε αποσπάσματα από το βιβλίο του Ευάγγελου Ανδρέου «Το αστέρι του πρωταθλητή άναψε…- Ο βαλκανιονίκης του μεσοπολέμου Γιάννης Σκιαδάς».

  • Εσπερίδα λόγου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης
  • Το ιστορικό μιάς μεγάλης εποχής και ο Γιάννης Σκιαδάς
  • Τιμήθηκαν οι βετεράνοι πρωταθλητές Γιώργος Πρίφτης και Θανάσης Περιστέρης
72 χρόνια μνήμης του πρωταθλητή
COPYRIGHT, 2010

Από αριστερά: Θανάσης Περιστέρης, πρωταθλητής του ακοντισμού – Κυριάκος Αξαρλής, Πρόεδρος Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (Γ.Α.Σ.) Παιανίας – Γιώργος Πρίφτης, πρωταθλητής ποδηλασίας – Κωνσταντίνα και Παρασκευή Λιούλη, ανηψιές του βαλκανιονίκη Γιάννη Σκιαδά – Ράνια Βισβάρδη, μουσικός παραγωγός Γ΄Προγράμματος ΕΡΤ – Ευάγγελος Ανδρέου, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης – Γιώργος Χατζηχρόνογλου, βυζαντινομουσικός, πρ. πρωταθλητής Δεκάθλου – Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

72 χρόνια μνήμης του πρωταθλητή
COPYRIGHT, 2010

Από αριστερά: Γιώργος Πρίφτης, Θανάσης Περιστέρης, Ευάγγελος Ανδρέου.

72 χρόνια μνήμης του πρωταθλητή
COPYRIGHT, 2010

Αθηνά Δάβαρη, αθλήτρια δρόμου ημιαντοχής νεανίδων, Κυριάκος Αξαρλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ