ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

230 πρόσφυγες έτρεξαν στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

230 πρόσφυγες έτρεξαν στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Συνολικά 230 πρόσφυγες έτρεξαν με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Την τεράστια δύναμη και τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού απέδειξαν, μέσα από την συμμετοχή τους στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, περίπου 230 πρόσφυγες από 13 δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της 8ης Οκτωβρίου με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Αγόρια, κορίτσια, γυναίκες και άνδρες, ηλικίας 12 έως 46 ετών, προμηθεύτηκαν αθλητικά ρούχα και παπούτσια από την Υ.Α. και έτρεξαν στον «Νυχτερινό», ο οποίος έσπασε για άλλη μια χρονιά όλα τα ρεκόρ συμμετοχών, με 20.036 δρομείς.

"Ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει έναν ξεχωριστό ρόλο στις ζωές των προσφύγων, βοηθώντας τους να έχουν καλύτερη υγεία και κοινωνικοποίηση, καθώς και να αντιμετωπίσουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα, στοιχείο με ιδιαίτερη σημασία για τους πρόσφυγες που υπέφεραν πολλά για να φτάσουν στην Ευρώπη και σε ασφαλές περιβάλλον", δήλωσε η κυρία Σαμπρίνα Αμιράτ, Υπεύθυνη Προστασίας στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR).

230 πρόσφυγες έτρεξαν στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 850.000 ανθρώπους έφτασαν μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα το 2015. Φέτος έχει σημειωθεί μία ραγδαία μείωση του αριθμού αφίξεων, με τον συνολικό φετινό αριθμό να φτάνει τους 167.000 ανθρώπους. Ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα, περισσότεροι από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται προς το παρόν διεσπαρμένοι στην ελληνική επικράτεια, σε αρκετές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελώντας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ