ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

21.000 δρομείς στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

21.000 δρομείς στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

21.000 δρομείς δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", την Κυριακή 2 Απριλίου.

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πλημμυρίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας, την Κυριακή 2 Απριλίου!

Η παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Επίσημη Συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαρτίου στο Αναγνωστήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των δρομέων αναμένεται να φτάσει τελικά τους 21.228, ως εξής: 2,184 δρομείς στον Μαραθώνιο, 4.794 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., 12.250 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., καθώς και 2.000 παιδιά στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Οι 1.500 νέες θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ - HELEXPO από την Πέμπτη 30/03 έως το Σάββατο 01/04 (ώρες 10:00 - 19:00).

Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς της διοργάνωσης: τον Ονομαστικό Χορηγό Stoiximan.gr, τον Μέγα Χορηγό WIND, τους Επίσημους Χορηγούς Coca-Cola Tρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και την Kosmocar Α.Ε. - Volkswagen, τον Αποκλειστικό Τηλεοπτικό Φορέα της διοργάνωσης ΕΡΤ και ΕΡΤ3, η οποία έχει αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση της διοργάνωσης, τους Επίσημους Υποστηρικτές ΙΚΕΑ, DHL, Μπάρμπα Στάθης, τον Υποστηρικτή Υγείας Euromedica Γενική Κλινική, τους Υποστηρικτές Τροφοδοσίας Παπαδοπούλου Α.Ε. με την μπάρα δημητριακών Digestive, Dole, High 5, τους Υποστηρικτές και Προμηθευτές Samiotakis Catering, ΟΑΣΘ, Village Cinemas, 361°, Amstel Free, Taxiway, Plaisir, Honeybee, Exposystem και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Συμμαχία για την Ελλάδα, Metropolis 95.5, Εφημερίδα Metrosport, Metrosport.gr, Republic 100.3, Zoo 90.8, Velvet 96.8, 24 Media, Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΡΤ3 102 FM και 95.8 FM, Πρακτορείο 104.9, TV100, FM100, Runningnews.gr, Fitnesspulse.gr, Όμιλος Οικονομία, Voria.gr, Thestival.gr, Seleo.gr, Pella Τηλεόραση, Atlas TV, ΔΙΟΝ Τηλεόραση, Livemedia, Thessnews.gr, Ράδιο Χαλκηδόνα, Υπηρεσίες Αποδελτίωσης Clipnews.

21.000 δρομείς στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, προβλήθηκε video - κάλεσμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πριν πάρουν το λόγο οι παρευρισκόμενοι ομιλητές, οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.): «Ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ αποτελεί έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, που εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και αναδεικνύει το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως ‘αθλητομάνας’. Μέσα από τον αθλητισμό διδάσκουμε στους νεότερους πώς μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη και αυτό είναι ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Πλέον, το δρομικό κίνημα είναι στα ύψη και αυτό το έχουν κερδίσει όσοι έχουν παλέψει τα τελευταία 12 χρόνια για να υπάρχει ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Στη φετινή διοργάνωση περιμένουμε, επίσης, σπουδαίες επιδόσεις από τους Έλληνες πρωταθλητές του Μαραθωνίου, που θα προσπαθήσουν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου».

Γιώργος Δημαρέλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Είναι τιμή για τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υποστηρίζει μία τέτοια διοργάνωση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον οργανισμό ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ που υποστηρίζει τη διοργάνωση με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Εύχομαι καλή επιτυχία και μακροημέρευση σ’ αυτό το θεσμό, ελπίζουμε ότι θα διοργανώνεται με επιτυχία για πάρα - πάρα πολλά χρόνια ακόμη».

Γρηγόρης Στάμκος (Δήμαρχος Πέλλας): «Εκπροσωπούμε την αφετηρία του Μαραθωνίου, είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε την εκκίνηση του αγώνα, αλλά και την εκδήλωση του Σαββάτου, την Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, που έχει ως στόχο να αναδείξει αυτό το πολύπλευρο γεγονός, καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της Μακεδονίας. Έχουμε δημιουργήσει την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών, η οποία αριθμεί πολλά μέλη και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη δράση τους. Χαίρομαι που όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τον αθλητισμό, πράγμα που φαίνεται και από τα εντυπωσιακά μεγέθη των συμμετοχών».

Αλέξανδρος Μανάκης (Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Χαλκηδόνας): «Σ’ εμάς αναλογεί το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε διάφορες δράσεις κατά μήκος αυτής της διαδρομής και να δώσουμε μία ιδιαίτερη νότα, ένα πανηγυρικό κλίμα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί πλέον μία σημαντική αναμονή για τον πληθυσμό της περιοχής μας. Πέρσι υπήρχαν γριούλες που βγήκαν στο δρόμο από το πρωί και περίμεναν πότε θα περάσουν οι πρώτοι δρομείς, για να τους χειροκροτήσουν! Ο Μαραθώνιος αναδεικνύει τα μνημεία της περιοχής μας και αποτελεί ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει ως δράση μέσα στη χρονιά».

Ιωάννα Μακρή (εκπρόσωπος οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού»): «Ο Μαραθώνιος είναι μία οικογενειακή γιορτή και γι’ αυτό στηρίζουμε τον θεσμό, για άλλη μια χρονιά. Στον τερματισμό θα υπάρχει το κινητό πολυϊατρείο ‘Ιπποκράτης’ και το κινητό εργαστήρι ενημέρωσης, τεχνολογίας και δημιουργικής απασχόλησης ‘Οδυσσέας’, ενώ στη διάθεση των διοργανωτών θα βρίσκονται επίσης το Κινητό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Κέντρο του οργανισμού μας, καθώς βέβαια και οι κινητές ιατρικές ομάδες. Ευχαριστούμε που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε κι εμείς σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Είναι πολύ σημαντικό ένα ‘παιδί’ δώδεκα ετών να έχει πετύχει τόσο πολλά πράγματα μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε φτάσει να ξεπερνούμε κάθε ρεκόρ συμμετοχών, για άλλη μια χρονιά, και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια όλων των φορέων που μας υποστηρίζουν και των χορηγών που βρίσκονται στο πλευρό μας».

Τάσος Κολλάρος (Διευθυντής Μάρκετινγκ Επαγγελματικών Οχημάτων Kosmocar Α.Ε.): «Ο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ θα ξεπεράσει φέτος κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και η Kosmocar-Volkswagen έχει την τιμή να τον υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της: Ένας στόλος 16 αυτοκινήτων Volkswagen θα βρίσκεται στη διάθεση της διοργάνωσης, με το ηλεκτροκίνητο e–Golf να συνοδεύει τον αγώνα ως επίσημο όχημα χρονομέτρησης. Θέλω να ευχαριστήσω τους τοπικούς αντιπροσώπους μας και να τονίσω επίσης ότι θα έχουμε τη δική μας Ομάδα Δρομέων: Θα τρέξουμε στον Μαραθώνιο με την ‘Kosmocar Running Team’ στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει τη δυνατότητα να βοηθά και να υποστηρίζει τέτοιες διοργανώσεις».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης): «Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ θα είναι μία πολύ μεγάλη γιορτή και χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε σπουδαίους αθλητές και ανθρώπους. Όλο το τεχνικό δυναμικό της διοργάνωσης εργάζεται για να διεκπεραιώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε τα πάντα να είναι άψογα την Κυριακή 2 Απριλίου και οι 21.000 και πλέον δρομείς να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία, με τη βοήθεια του καιρού, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ιδανικός για τρέξιμο.
Μας δίνει μεγάλη χαρά η πολύ αυξημένη συμμετοχή που έχουμε φέτος στον Μαραθώνιο Δρόμο των 42,195 χιλιομέτρων, στον οποίο θα έχουμε περισσότερους από 2.000 Μαραθωνοδρόμους. Στο Δρόμο Υγείας 10.000μ. έχουμε επίσης πολύ καλούς αθλητές, με 4.500 συμμετέχοντες αλλά και πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, ενώ ο Δρόμος Υγείας 5.000μ. θα γίνει στην ίδια, εκπληκτική διαδρομή του ‘Νυχτερινού’, η οποία προσφέρεται για ρεκόρ, αλλά πάνω απ’ όλα για διασκέδαση, καθώς θα είναι γεμάτη από μουσικά σημεία, που θα δίνουν ρυθμό».

Κατόπιν, έγινε αναλυτική αναφορά σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος και στην άρτια υποστήριξη των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου: «Η τεχνική μας επιτροπή, για την οποία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι, αφού απαρτίζεται από τα καλύτερα στελέχη της πόλης και συμπληρώνεται από τα κορυφαία τεχνικά στελέχη της Ομοσπονδίας μας, ΣΕΓΑΣ, είναι έτοιμη να υποστηρίξει την προσπάθεια όλων των δρομέων και ακόμη ειδικότερα των Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, οι οποίοι θα προσφέρουν υψηλό θέαμα, ανταγωνισμό στην προσπάθειά τους να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και, γιατί όχι, και όρια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Κοντά μας θα έχουμε σπουδαία ονόματα της χώρας μας, όπως τους Μιχάλη Παρμάκη, Κώστα Συμιριώτη, Ράνια Ρεμπούλη, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, Στεφανία Λεοντιάδου, Βίκυ Καραγεωργάκη, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Ελένη Μιχαλά, Αθηνά Κοΐνη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Κώστα Γκελαούζο, Αναστασία Καρακατσάνη, Γιώργο Μίνο, Χρήστο Μπουντούλη, Βαγγέλη Γεωργακόπουλο και πολλούς ακόμη σπουδαίους πρωταθλητές, καθώς επίσης και τον εθνικό μας προπονητή, Γιάννη Κουσιώρα, ο οποίος θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθειά τους.

Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος θα δώσουμε στον εκτός αγωνιστικού προγράμματος Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που έχει τον χαρακτήρα της μύησης των μαθητών στον υγιή τρόπο ζωής και άθλησης και τον οποίο συνδιοργανώνουμε με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Στόχος μας να καθιερωθεί ως ο καλύτερος παιδικός Δρόμος, σημείο αναφοράς και προσμονής κάθε χρόνο για τα 2.000 παιδιά που θα συμμετέχουν σε αυτόν. Αμέσως μετά, θα υπάρχει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά μέχρι τις 14:00».

21.000 δρομείς στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Στην συνέχεια, οι διοργανωτές μίλησαν για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που περιλαμβάνουν τη 2η διεθνή έκθεση αθλητικών ειδών - εξοπλισμού Sportexpo Marathon (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου), τη 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Μαραθωνίου Δρόμου το Σάββατο 1 Απριλίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ - HELEXPO σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ του Α.Π.Θ., αλλά και την Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, την ίδια ημέρα:

Γιώργος Γραμματικός (Υπεύθυνος Marketing της ΔΕΘ - HELEXPO): «Η ΔΕΘ στηρίζει από το ξεκίνημά τον Μαραθώνιο, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση με υπαλλήλους και συνεργάτες και παράλληλα συνδιοργανώνει τη 2η Sportexpo Marathon, η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη βοήθεια του Μαραθωνίου. Στη φετινή Sportexpo θα έχουμε περίπου 50 συμμετοχές, αλλά και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, που θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα».

Κατερίνα Σεφερλή (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της διοργάνωσης): «Έχουμε φροντίσει να ‘ντύσουμε’ μουσικά πολλά σημεία της διαδρομής, τόσο με την παρουσία πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων κρουστών, όσο και με τα stages των Μέσων του ομίλου Metromedia που θα δώσουν ρυθμό στις εκκινήσεις και στον τερματισμό».

Γιώργος Σαμψούρης (Μέλος Ο.Ε., Υπεύθυνος Αλεξανδρείου Φλόγας): «Όταν δείτε τη χαρά κάθε αθλητή και κάθε συμπολίτη μας, την στιγμή που κρατά τη Φλόγα στα χέρια του, θα καταλάβετε πόσο σπουδαίο γεγονός αποτελεί. Κάθε Δήμος θα υποδεχθεί την Αλεξάνδρειο Φλόγα όπως της αρμόζει, αναδεικνύοντας την ιστορία, τη μνήμη και τα αρχαιολογικά ευρήματα κάθε περιοχής, ενώ στην Τελετή Αφής στον Λευκό Πύργο, το απόγευμα του Σαββάτου, θα στηθεί και φέτος ένα μοναδικό θέαμα, με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτιστικών φορέων».

Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (Υπεύθυνος Εθελοντισμού και Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης): «Μας στηρίζουν 58 φορείς κοινωνικής ευθύνης, πολλοί από αυτούς έφτιαξαν δικές τους ομάδες δρομέων ενόψει της διοργάνωσης. Σημαντική αξία αποτελεί για εμάς και η περιβαλλοντική ευθύνη. Στο πλαίσιο αυτής, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους, καθώς και ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών, σε συνεργασία με το ‘Ινστιτούτο Ομαδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004’.

Ιδιαίτερη τιμή μας δίνει η παρουσία συνολικά 1.700 εθελοντών, από τους οποίους οι 1.000 έχουν εγγραφεί απευθείας στη διοργάνωση και οι υπόλοιποι 700 είναι οργανωμένοι μέσω σωματείων και συλλόγων και μας βοηθούν για την κάλυψη όλων των αναγκών μας, πριν αλλά και μετά τον αγώνα. Οι εθελοντές είναι πάντοτε εδώ και χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει τόσο μακριά».

Την σκυτάλη πήραν αμέσως μετά οι πρωταθλητές που αναμένεται να λάμψουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, την Κυριακή 2 Απριλίου:

Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης, Πρεσβευτής Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»): «Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή που με επέλεξε ως πρεσβευτή ενός τέτοιου γεγονότος, που με εκφράζει απόλυτα, γιατί και εγώ προσπαθώ να μεταφέρω τη δύναμη του ‘μπορώ’ σε κάθε ευκαιρία, σε σχολεία, Δήμους και όπου αλλού έχω τη δυνατότητα. Στόχος μας είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να παρευρεθεί παντού και ότι η άσκηση χαρίζει στον άνθρωπο ζωή. Είμαι σίγουρος ότι θα αυξάνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο οι συμμετοχές ανθρώπων που δεν είχαν σχέση με τέτοιες δραστηριότητες αλλά μπαίνουν στον αθλητισμό μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Αξίζει ένα μεγάλο ‘μπράβο’ σε όσους συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, για να πρεσβεύσουμε όλοι μαζί τη δύναμη του ‘μπορώ’, τη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα στην ψυχή μας».

Μιχάλης Παρμάκης (Πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου): «Μόνο χαρούμενος μπορώ να νιώθω που βρίσκομαι εδώ και θα τρέξω ξανά σ’ αυτόν τον αγώνα. Εύχομαι να πετύχω κάτι καλό. Έλειπαν από τη Μακεδονία τέτοιες διοργανώσεις. Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην Kosmocar και τον κ. Θανάση Κονιστή, που με στηρίζει για πρώτη φορά ως χορηγός. Ο Μαραθώνιος δεν είναι μοναχικό αγώνισμα, αλλά ομαδική προσπάθεια, όπως βλέπουμε και σήμερα, σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση».

Σόνια Τσεκίνι (πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων): «Στο Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ έτρεχα πάντοτε στα 10.000μ., αλλά φέτος θα συμμετάσχω στον Μαραθώνιο, με στόχο να πιάσω το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, αγωνίζομαι σκληρά και θέλω να στείλω σε όλους τους αθλητές το μήνυμα ότι ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες και καλή, πειθαρχημένη ζωή. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς και καλό τερματισμό».

Δημήτρης Γράβαλος (πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. εφήβων, αρχηγός της ομάδας δρομέων “Lords of the Streets”): «Φτιάξαμε αυτή την ομάδα, για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα μέσα από την συμμετοχή σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Είναι ό,τι καλύτερο το να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να έχουν δίψα για άθληση και για ζωή. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χριστόπουλο και στους διοργανωτές συνολικά».

Γιάννης Αρζουμανίδης (πρωταθλητής Ευρώπης στην ελευθέρα πάλη, μέλος της ομάδας δρομέων “Lords of the Streets”): «Η πρώτη μου επαφή με τους αγώνες δρόμου ήταν στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, κατόπιν πρόσκλησης του Δημήτρη Γράβαλου και πάλι. Θα βάλω τα δυνατά μου να παρακινήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ μέσα από την συμμετοχή μου, έτσι ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δίνει ζωή».

Μιχάλης Δαρδανελιώτης (πρωταθλητής Ελλάδας στα 400μ. , μέλος της ομάδας δρομέων “Lords of the Streets”): «Ανήκω στον διοργανωτή σύλλογο, ΜΕΑΣ Τρίτων, και είναι χαρά μου να συμμετέχω σ’ αυτή τη διοργάνωση για άλλη μια χρονιά. Καλούμε όλο τον κόσμο να τρέξει μαζί μας και να ζήσει την ατμόσφαιρα αυτής της μεγάλης γιορτής».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επίσημου T-Shirt, του επίσημου μεταλλίου και του Bib Number της διοργάνωσης και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου, όταν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από χαμόγελα και από δρομείς κάθε ηλικίας!

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ