ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λεμπέντεβ: "Ελπίζουμε ο κ. Τραμπ να δώσει τέλος"

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Ρώσοι μετά τη δημοσιοποίηση του δεύτερου σκέλους της έρευνας της WADA για το ντόπινγκ στη χώρα τους κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια.

Το δεύτερο μέρος του πορίσματος της WADA για το ντόπινγκ στη Ρωσία έφερε νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το μέγεθος του. Το θέμα είναι όμως ότι πλέον από την πλευρά της Ρωσίας γίνεται λόγος ξεκάθαρα για πολιτικό παιχνίδι πίσω από τις έρευνες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έγιναν από πολλούς Ρώσους πολιτικούς με αποκορύφωμα εκείνες του Ιγκόρ Λεμπέντεβ.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Τραμπ! "Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα υπήρχαν αποδείξεις, ότι θα είναι ακόμα ένας καταιγισμός από ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες. Όλα αυτά έχουν ένα δυνατό πολιτικό υπόβαθρο και εμείς και όλοι οι Ρώσοι ελπίζουμε ότι ο αγαπημένος μας κ. Τραμπ θα δώσει ένα τέλος σε αυτό" ήταν η δεικτική του δήλωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της αθλητικής επιτροπής του κοινοβουλίου, Μιχαΐλ Ντεγκτάριοβ. "Υπήρξε εντολή για επίθεση στους αθλητές μας. Έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια. Γιατί δεν κάνουν έρευνες στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά. Πιστεύω ότι πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία θα παρουσιαστούν στον κόσμο εάν γίνονταν αυτές οι έρευνες" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Είναι εύκολο να κατηγορείς εάν γενικεύεις και τους βάζεις όλους μέσα στη μάζα. Είμαι όμως σίγουρη ότι εάν ζητήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένους αθλητές αμφιβάλλω εάν θα μας τα δώσουν" υποστήριξε από την πλευρά της η Γέλενα Ισιμπάγεβα.

Όλα αυτά την ώρα που ακόμα και στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν φωνές για πολιτική σκοπιμότητα στην υπόθεση της Ρωσίας, ενώ αρκετοί έβαλαν κατά της WADA για το γεγονός ότι το δεύτερο σκέλος της έρευνας άργησε τόσο να βγει. Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ