ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Λαός που δεν γυμνάζεται, δεν ζει"

"Λαός που δεν γυμνάζεται, δεν ζει"

Οι Μιχαήλ Αναγνώστου, Νίκος Νταμπίζας, Μιχάλης Κατσίμπρας, Περικλής Ιακωβάκης και Γιάννης Γιαννουρής μιλώντας στο συνέδριο "Game changer" αναφέρθηκαν στο μέλλον του αθλητισμού.

Η πρώτη ενότητα του "Game changer" αφορούσε το μέλλον του αθλητισμού. Σε αυτή υπήρξαν πέντε ομιλητές οι οποίοι από το δικό τους κομμάτι εξέτασαν όλα τα δεδομένα που αφορούν τον αθλητισμό στη χώρα μας και την οργάνωση του.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Μιχαήλ Αναγνώστου, Γενικός Διευθυντής της Super League, στάθηκε στην οργάνωση του αθλητισμού και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Πρέπει να δημιουργηθούν αθλητικά σχολεία, για την επιμόρφωση των νεαρών αθλητών. Να γίνουν ημερίδες ενημέρωσης των γονέων από αθλητικούς ψυχολόγους. Το παράδειγμα της γενιάς του 2004 αντιπροσωπεύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη σωστή φιλοσοφία που πρέπει να έχει ένας αθλητής".

Ο επόμενος ομιλητής ήταν Μιχάλης Κατσίμπρας (Προπονητής UEFA Pro) ο οποίος στάθηκε στον χαρακτήρα του αθλητισμού επισημαίνοντας: "Ο αθλητισμός πρέπει να έχει ως υποκείμενο τον άνθρωπο. Το να κερδίσεις έναν αγώνα και να χάσεις ένα παιδί, είναι το χειρότερο που υπάρχει".

Ο Περικλής Ιακωβάκης αναφέρθηκε στη δομή του αθλητισμού δηλώνοντας: "Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διαφορετικές ανάγκες των φορέων για να βρούμε την κοινή συνισταμένη που θα μας πάει μπροστά, σε μια πορεία. Ποιος κρατάει το τιμόνι; Προσωπικά, ως αθλητής, θεωρώ πως ο αθλητής είναι ο πρωταγωνιστής. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ντόπινγκ. Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια, από το ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης".

Τέλος, ο Γιάννης Γιαννουρής (Προπονητής πόλο) επεσήμανε στην ομιλία του: " Η άθληση για όλους είναι ένα τεράστιο κίνημα και οι γονείς που γυμνάζονται είναι αυτοί που θα βοηθήσουν και τα παιδιά τους να γυμναστούν. Ο αθλητισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία. Λαός που δεν γυμνάζεται, δεν ζει. Το 1980 κολυμπούσαμε μόνο στο Ζάπειο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σχολικός και πανεπιστημιακός αθλητισμός δεν συμμετέχει όπως θα έπρεπε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ