ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορυφαίοι Ναδάλ και Μπελμόντε

Rafael Nadal of Spain waves to supporters after losing his singles tennis match against David Goffin of Belgium at the ATP World Finals at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Rafael Nadal of Spain waves to supporters after losing his singles tennis match against David Goffin of Belgium at the ATP World Finals at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η "As" συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και θα βραβεύσει τον Ραφαέλ Ναδάλ και την Μιρέια Μπελμόντε ως τους καλύτερους αθλητές της 50ετίας για την Ισπανία. Τιμητική διάκριση για τον Κόε.

Μία σημαντική τιμητική διάκριση θα λάβουν το βράδυ της 4 Δεκεμβρίου ο Ραφαέλ Ναδάλ και η Μιρέια Μπελμόντε. Οι δυο τους θα βραβευτούν από την "As" ως οι καλύτεροι αθλητές της Ισπανίας στα 50 χρόνια που εκδίδεται η εφημερίδα.

Όπως είναι φυσιολογικό στις επιλογές υπήρξαν όλοι οι μεγάλοι αθλητές, όλων των σπορ, ωστόσο οι δυο τους ήταν αυτοί που κατέκτησαν την κορυφή και όχι άδικα.

Ο Ραφαέλ Ναδαλ είναι εκ των κορυφαίων αθλητών τένις στην ιστορία. Αυτή τη στιγμή είναι το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει κατακτήσει συνολικά 16 τίτλους Grand Slam καθώς και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Από την πλευρά της η Μιρέια Μπελμόντε είναι η καλύτερη αθλήτρια στην κολύμβηση που έχει βγάλει η Ισπανία. Τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1 χρυσό, 2 ασημένια και ένα χάλκινο), έξι σε παγκόσμια πρωταθλήματα και συνολικά 44 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ιδιαίτερη βράβευση για την προσφορά του στον αθλητισμό θα γίνει στον Σεμπάστιαν Κόε. Ο πρόεδρος της IAAF θα τιμηθεί τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και για το ήθος του έξω από τα ταρτάν του στίβου.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ