Κοντονής: "Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες"

Κοντονής: "Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αναφέρθηκε στους στόχους του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής περιμέναμε να δούμε εάν θα υπάρξει τελικά αλλαγή προσώπου στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Η πιθανότητα για αλλαγή δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες και τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν.

Ο Σταύρος Κοντονής παρέμεινε στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού και θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό τόνισε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έθεσε ως στόχους του την καταπολέμηση της βίας και την αναγέννηση του Ερασιτεχνικού αθλητισμού ευχαριστώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η επανατοποθέτησή μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνιστά έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή θέση.

Οι βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού, είναι οι ίδιες, όπως τις είχαμε εκφράσει τον Ιανουάριο. Η νέα κυβερνητική θητεία θα έχει ως πρώτο μέλημά της την εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τον οποίο η Βουλή ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς και την επεξεργασία νέου αθλητικού νόμου, που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής στο χώρο του αθλητισμού.

Σε βάθος τετραετίας θα πραγματοποιηθεί η αναγέννηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και θα φροντίσουμε για την καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες. Θα τα καταφέρουμε».

Κοντονής: «Τα χρήματα του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση της αριστεράς είναι ιερά»

Ο Σταύρος Κοντονής, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, μίλησε στους Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παρουσία του Γενικού Γραμματέα, Ιούλιου Συναδινού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κοντονής περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στο κομμάτι του αθλητισμού επαναλαμβάνοντας ότι στόχος παραμένει η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ανανέωση της εντολής εκ μέρους του Πρωθυπουργού σημαίνει έγκριση του έργου που παρήχθη το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εμπιστοσύνη ότι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε κόστος προσωπικό ή συλλογικό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Επίσης υπογράμμισε ότι: «αν νομίζουν μερικοί παράγοντες ότι υπουργοί της αριστεράς χρηματίζονται, εκβιάζονται ή φοβούνται, θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος.

Έχουμε πάρει μία σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστούμε με παθογένειες που ταλάνισαν την κοινωνία και την ελληνική νεολαία. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε πριν από μερικούς μήνες ένα νόμο με αυξημένη πλειοψηφία και ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες. Είναι θέμα δημοκρατικής τάξης αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί απολύτως. Όποιοι νόμιζαν ότι με την παραίτηση της κυβέρνησης ή με την πιθανή αλλαγή αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού θα είχαν την ευκαιρία να φαλκιδεύσουν τον νόμο, τους λέω ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας. Μη διανοηθούν να πράξουν τα αντίθετα γιατί αυτό θα έχει έννομες συνέπειες.

Η τήρηση των νόμων, η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι τα θεμέλια της δημοκρατίας μας κι αν τη… χτυπάμε στα θεμέλιά της εκείνη θα καταρρεύσει».

Τέλος ο κ. Κοντονής ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα με αίσθημα ευθύνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση της αριστεράς είναι ιερά και πρέπει να αποδίδονται σε αυτόν».

SHARE:

BEST OF NETWORK

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τρομάζει τους πάντες η πολιτική ήττα Ρέντσι

Ο Ιταλός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Franco Panvocelli εξηγεί στο NEWS 247 τι πρέπει να περιμένει η Ευρώπη από την Ιταλία την επομένη του δημοψηφίσματος, γιατί ο Ματέο Ρέντσι ρίσκαρε το πολιτικό του μέλλον και πως μπορεί να επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νίκη του "Όχι" (Pics)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Να 31 μεγάλες σειρές για να λιώσεις σε μαραθώνιο

Γιατί 31; Γιατί όχι; 31 ολοκληρωμένα τηλεοπτικά classics σε μια βολική λίστα για να γεμίζεις τυχόν κενά.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ας λέει ότι θέλει ο Ερντογάν. Η Ελλάδα δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω

Μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκία, τις αλυτρωτικές πρακτικές της FYROM, αλλά και προς τους Ευρωπαίους αναφορικά με το χρέος της χώρας στέλνει με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο Προκόπης Παυλόπουλος

SPECIAL EDITION

Οι Ελληνίδες MILF που αξίζουν μια θέση στο ημερολόγιο της Pirelli

To νέο ημερολόγιο της Pirelli, που μόλις κυκλοφόρησε αποτελεί και την επίσημη έναρξη της χρονιάς της MILF (Mothers I Like To Follow). Εννοείται πως δεν θα μέναμε τα χέρια σταυρωμένα.

CELEBRITY

Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη

Η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να αναβάλει τις εμφανίσεις της σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, ενώ μετήχθη στο νοσοκομείο για ιατρική παρακολούθηση

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24