ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κενγουόρθι: "Είμαι ομοφυλόφιλος"

Silver medalist Gus Kenworthy of the U.S. celebrates during the medal ceremony of the men's freestyle skiing slopestyle finals at the 2014 Sochi Winter Olympics, February 13, 2014.  REUTERS/Eric Gaillard (RUSSIA  - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT SKIING)   - RTX18RAF
Silver medalist Gus Kenworthy of the U.S. celebrates during the medal ceremony of the men's freestyle skiing slopestyle finals at the 2014 Sochi Winter Olympics, February 13, 2014. REUTERS/Eric Gaillard (RUSSIA - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT SKIING) - RTX18RAF REUTERS

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Σότσι, Γκας Κενγουόρθι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ακόμα ένας σπουδαίος αθλητής παραδέχτηκε δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Σότσι, Γκας Κενγουόρθι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Γεννημένος στο Έσεξ, αλλά αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ ο 24χρονος σκιέρ τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα πάνω του για τις επιδόσεις του.

Οι συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς ήταν πολλές ωστόσο ποτέ δεν μιλούσε για την προσωπική του ζωή. Τελικά, το έκανε στη συνέντευξη που έδωσε στο ESPN στην οποία και αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

"Είμαι ομοφυλόφιλος. Αισθάνομαι καλά γράφοντας αυτές τις λέξεις. Για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου φοβόμουν να εκφράσω αυτή την αλήθεια για μένα. Πρόσφατα έφτασα στο σημείο όπου ο πόνος του να παραμένεις μέσα σε αυτό το ψέμα είναι μεγαλύτερος από το φόβο του να το πεις αυτό. Είμαι υπερήφανος που που τελικά το έκανα" έγραψε μεταξύ άλλων στο επίσημο προφίλ του στο Facebook.

Ήδη, πολλοί αθλητές του έχουν δώσει συγχαρητήρια για την απόφασή του να μιλήσει ανοικτά και για το θάρρος που έδειξε όντας ακόμα εν ενεργεία αθλητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ