ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά της πώλησης του ΟΑΚΑ η ΕΟΕ

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος EUROKINISSI

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τέθηκε κατά της πώλησης, αλλά και της αλλαγής νομοθετικού καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΚΑ.

Η πρώτη επίσημη θέση των Ομοσπονδιών σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν για το ΟΑΚΑ υπήρξε μέσα από την ανακοίνωση της ΕΟΕ. Την Πέμπτη (14/6) συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το ΟΑΚΑ και για τη μετατροπή του σε κεφαλαιουχική εταιρία και την ένταξη του στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Άπαντες συμφώνησαν ότι είναι κατά της συγκεκριμένης εξέλιξης τονίζοντας ότι είναι αρνητικοί στην πώληση των εγκαταστάσεων και την παράλληλη απομάκρυνση των Ομοσπονδιών από αυτές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Συνάντηση με τους Προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών που στεγάζονται στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η διαφαινόμενη αλλαγή του νομικού καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΚΑ, από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Κεφαλαιακή Ανώνυμη Εταιρεία, γεγονός που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον των Ομοσπονδιών και των αθλημάτων που στεγάζονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και εκφράστηκε η διαφωνία στην πιθανή πώληση του ΟΑΚΑ με παράλληλη απομάκρυνση από το χώρο, όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των αθλημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των αθλημάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση, τόνισαν ότι συμφωνούν στην αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς όμως να υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί πολλά και σημαντικά πλήγματα από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, μαζί με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να προστατεύουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τους αθλητές τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, μόλις δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ