ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Καμπανάκι" της WADA στην Ελλάδα

"Καμπανάκι" της WADA στην Ελλάδα

Στη συνεδρίαση της WADA στάλθηκε μήνυμα σε ορισμένες χώρες για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της με την Ελλάδα να είναι ανάμεσα σε αυτές.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε το συνέδριο της WADA με βασικά θέματα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις με τη Ρωσία, αλλά και γενικότερα όλα τα θέματα που αφορούν το ντόπινγκ παγκοσμίως. Πέρα από τη σκληρή ομολογουμένως λίστα προαπαιτούμενων που φτιάχτηκε για τα εργαστήρια της Ρωσίας προέκυψαν και άλλες ειδήσεις οι οποίες αφορούν και τη χώρα μας.

Ποιες είναι αυτές; Μεταξύ άλλων εξετάστηκε η συμβατότητα ορισμένων χωρών και των εργαστηρίων τους σύμφωνα με τους κανονισμούς της WADA.

Αργεντινή, Ουκρανία, Βολιβία, Ανδόρα και Ισραήλ αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κυρώσεις. Τα εργαστήρια τους κρίθηκαν ως μη συμβατά με τα όσα ζητά η WADA και του δόθηκε τελεσίγραφο ώστε να μπορέσουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις. Για την ακρίβεια Αργεντινή, Βολιβία και Ουκρανία δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, ενώ Ανδόρα και Ισραήλ δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Υπήρξε όμως και μία δεύτερη κατηγορία χωρών που μπήκαν στη λίστα παρακολούθησης όπως ονομάζεται. Σε αυτή βρίσκεται και η χώρα μας μαζί με τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ισπανία. Όλες οι χώρες καλούνται μέχρι το Μάρτιο του 2016 να έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν σε αυτά που τους ζητήθηκε από τη WADA ώστε να διατηρήσουν ενεργά και εγκεκριμένα τα εργαστήρια τους.

Ουσιαστικά ζητείται από τη χώρα μας να καταθέσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις απαιτούμενες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Στόχος είναι η εναρμόνιση της εσωτερικής νομοθεσίας αντιντόπινγκ με εκείνον που ισχύει από τη WADA.

Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και αναμένεται σύντομα να διευθετηθεί το θέμα και η χώρα μας να μην αντιμετωπίσει άλλες συνέπειες. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία στη ΓΓΑ και δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη αντίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ