ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία

Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία

Η Ρουμανία έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι αφού έχανε με 15-0 από τον Καναδά και κατάφερε να επικρατήσει με 17-15. Εύκολη νίκη για τα νησιά Φίτζι. (VIDEO)

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρουμανία και τον Καναδά ήταν το πιο αδιάφορο της σημερινής ημέρας (6/10) στο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, αλλά έμελλε να γραφτεί ιστορία σε αυτό. Οι Ρουμάνοι έκαναν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού.

Ο Καναδάς ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και με τους Van der Merwe και Hasller έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με 15-0.

Η αντίδραση όμως των Ρουμάνων ήταν εντυπωσιακή. Ο αρχηγός τους, Mihai Macovei μείωσε πριν έρθει ο Florin Vlaicu να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και να χαρίσει τη νίκη στους Ρουμάνους με 17-15.

Μετά από αυτή τη ήττα οι Καναδοί για πρώτη φορά δεν έχουν κανένα βαθμό μετά από τέσσερις αγώνες, ενώ οι Ρουμάνοι με αυτή τη νίκη τους μπορούν να βγουν τρίτοι στον όμιλο εάν κερδίσουν την Ιταλία.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία
Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Ιρλανδία 14

Γαλλία 14

Ιταλία 5

Ρουμανία 4

Καναδάς 2

* Όλες οι ομάδες έχουν από τρεις αγώνες, εκτός από τον Καναδά που έχει δώσει τέσσερις.

Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία

Περίπατος για τα νησιά Φίτζι

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου τα νησιά Φίτζι πήραν την πρώτη τους νίκη και μάλιστα χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έχοντας πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκαν με 47-15 επί της Ουρουγουάης. Τα Φίτζι προηγήθηκαν 26-10 στο ημίχρονο και συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος παίρνοντας εύκολα την νίκη.

Βέβαια, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε κουτί στην Αγγλία αφού σε περίπτωση νίκης της Ουρουγουάης θα μπορούσε να μπει σε περιπέτειες ακόμα και για την απευθείας πρόκρισή της στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ιστορική ανατροπή για τη Ρουμανία

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

Αυστραλία 13

Ουαλία 13

Αγγλία 6

Φίτζι 5

Ουρουγουάη 0

* Τα νησιά Φίτζι έχουν τέσσερις αγώνες, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ